Hírek

A polgárőrök munkáját ismerték el

Megyénkben az „Év Polgárőr Egyesülete” a tokodaltárói lett, az „Év Polgárőr Pedagógusa” címet Hajdú Szilveszter, a Bajnai Polgárőr Egyesület tagja érdemelte ki, míg az „Év Polgárőre” kitüntetést Ősz Zoltán, a Neszmélyi Polgárőr Egyesület elnöke kapta meg.

Elismerések átadásával kiegészített ünnepséget tartott az Országos Polgárőr Szövetség a XX. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseményére, a 66 évvel ezelőtti népfelkelés kitörésére, az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira, hőseire emlékezve.

A budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban a közelmúltban megtartott rendezvényen Dr. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország közbiztonságát a szankciók és az EU migrációs politikája veszélyeztetik. Rétvári Bence kijelentette: az Oroszország elleni szankciók veszélyt jelentenek arra a plusz egymillió munkahelyre, amely az elmúlt évtizedben Magyarországon létrejött, az EU migrációs politikája pedig a migránsok beáramlását, az ezzel kapcsolatos bűncselekmények elszaporodását eredményezi. Az EU ugyanis kitart amellett, hogy a migránsok menekültkérelmét az unió határain belül kell megvizsgálni – tette hozzá.

A politikus beszédében idézte az egyik francia intézet által készített nemzetközi felmérést, amely szerint a magyaroknak csupán 4 százaléka nem érzi biztonságban magát, miközben az Egyesült Államokban ez az arány 31 százalék, Németországban 15 százalék, Franciaországban 34 százalék, Svédországban pedig 60 százalék.

Ezzel kapcsolatban kiemelte: Magyarország a kiváló közbiztonságát a polgárőrök és rendőrök munkáján túl a szigorú büntető jogszabályoknak, továbbá a kormány migrációs politikájának és a plusz egymillió munkahelynek köszönheti. Ahol ugyanis az embereknek van munkájuk, ott alacsonyabb szintű a bűnözés, ám az EU szankciós politikája a munkahelyek megszűnésével fenyeget – magyarázta.

„Isten áldja a polgárőröket” – zárta beszédét Dr. Rétvári Bence, aki Dr. Túrós Andrással, az OPSZ elnökével átadta a Belügyminisztérium, valamint a Polgárőrség díjait.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége példamutató polgárőr tevékenységükért, eredményes, áldozatkész munkájuk elismeréséül az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntetésben részesítette Komárom-Esztergom megyéből a Tokodaltárói Polgárőr Egyesületet, melynek elnöke Szijgyártó Csaba Gábor.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége a Polgárőrséggel végzett kiemelkedő együttműködése elismeréseként az „Év Polgárőr Pedagógusa” kitüntetésben részesítette Komárom-Esztergom megyéből Hajdú Szilvesztert, a Bajna Polgárőr Egyesület tagját.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége példamutató polgárőr tevékenységéért, eredményes, áldozatkész munkája elismeréséül 2022-ben az „Év Polgárőre” kitüntetésben részesítette Komárom-Esztergom megyéből Ősz Zoltánt, a Neszmélyi Polgárőr Egyesület elnökét.

A jutalmazottak névsora>>
A díjátadón készült fotók>>

Borítókép: Szijgyártó Csaba Gábor átveszi a kitüntetést
Fotók, forrás: opsz.hu