Dorog

Örök Mérlegen: Dorog – Győri ETO

A bajnokság 13. fordulójára kerül sor a labdarúgó NB II-ben, ahol a múlt fordulóban bravúros idegenbeli győzelmet arató dorogiak a kiegyensúlyozott középcsapatot, a hétközi kupafordulóban vitézkedő kisalföldi gárdát fogadják. A mérkőzés október 22-én, szombaton 13 órakor kezdődik a Buzánszky stadionban.

Új edzővel sikerrel vette a legutóbbi bajnokit a piros-fekete legénység a sokkal esélyesebb Nyíregyháza vendégeként. Összességében egy élvezetes, mindvégig nyílt összecsapáson végre megérdemelten nyert a Dorog. Soronkövetkező ellenfele 6 ponttal többet szerezve stabilan áll a középmezőnyben. A győriek 1–1-es döntetlen játszottak odahaza a Szentlőrinccel a legutóbbi bajnokin, míg a hétközi kupafordulóban 1 : 0 arányban legyőzték az NB I-ben kiválóan szereplő Kecskemétet és léptek a következő körbe.

Ez lesz a két csapat 57. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 56 találkozón 19 dorogi győzelem, 16 döntetlen, 21 vereség; 86 : 93-as gólaránnyal született.

Hazai mérleg: 30 meccsből 13 győzelem, 9 döntetlen, 8 vereség; 50 : 38-as gólarány.

Csak a bajnoki mérkőzések tekintetében 49 meccsen, 17 dorogi győzelem, 16 döntetlen, 16 vereség; 76 : 80-as gólaránnyal.

A győriekkel 2017 óta folyamatosan csoporttársak, immár 6. egymás utáni évadban. Ezalatt 9-szer meccseltek egymással, ahol  a mérleg 4 dorogi győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség; 14 : 12-es gólarány.

Legutóbbi meccsük Győrben, az évad zárófordulójában, idén május 22-én (forrás: Győri ETO honlap)

Az előző fordulóból lehetne, sőt kell is erőt, lendületet meríteni a folytatásban. A dorogiakra rettentően ráférnének további győzelmek, hiszen bár végre sikerült a sereghajtó helyről elmozdulni, viszont változatlanul kieső pozícióban vannak és 4 pontnyira van tőlük a bennmaradást jelentő 15. hely. Nem is volna aggodalomra ok, amennyiben az elmúlt közel tíz évben megszokott tendencia lenne a mérvadó. Ugyanis a dorogiak odahaza rendre verték a Győrt és idegenben is valahányszor pontosan szerepeltek ellenük. Az elmúlt évadban viszont fordult a kocka és előbb idehaza 1–0-ra, míg az utolsó egymás elleni találkozójukon az ETO stadionban kaptak ki simán 4 : 0 arányban. Ezzel a Rába-partiak oda-vissza nyertek úgy, hogy még szépítő gólra sem futotta. Ezúttal a Sényőn mutatott játékkal lehetne keresni valójuk. Bátor és elszánt támadó futballal meg lehetne lepni a vendégeket. Mindenesetre egy esetleges dorogi győzelem megintcsak bravúrnak számítana a jó erőkből álló masszív ETO gárdájával szemben.

Szabó Gyula