Hírek

Megújulhat a tokodaltárói óvoda- és bölcsőde

Tokodaltáró Község Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP_Plusz-3.3.1-21 kódszámú, Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhívásra, amelynek köszönhetően a Tokodaltárói Brunszvik Teréz Óvoda-Mini Bölcsőde 60, illetve 100 éves épületeinek korszerűsítése, bővítése történhet meg – közölte Petrik József polgármester a település közösségi oldalán.

Az önkormányzat mintegy 200 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból a felmerült legfontosabb műszaki problémákat, hiányosságokat kívánja megoldani.

Az „A”, más néven alsó épültben a tetőszerkezet cseréje, a melegítőkonyha, valamint a gyermekmosdó teljeskörű felújítása, egy előtér kialakítása, valamint egy új tornaszoba építése valósul meg. A „B”, úgynevezett felső épületben a melegítőkonyha alaprajzi átrendezése, felújítása, valamint a gyermekmosdó és az öltöző korszerűsítése történik majd.

A beruházás előre láthatóan 2024. év végére befejeződik. A projekt fizikai befejezésének határideje 2025.03.28.

A jelen projektben tervezett fejlesztések a korábban megvalósultakkal együtt egy olyan korszerű óvodát eredményeznek, ahová a gyermekek és a dolgozók is örömmel mennek nap, mint nap.

Borítókép, forrás: Tokodaltáró Facebook oldal

Megosztás