Kék hírek

Alvó társait fosztotta ki az esztergomi szállón

Nem jogerősen három és fél év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki egy esztergomi szállón három alvó sértettől lopott.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2022. augusztus 22-én éjjel, egy esztergomi épület egyik szobájában az alvó sértett közelében lévő asztalról a pénztárcáját magához vette és távozott a szobából, azonban a sértett felébredt és utána ment. A folyosón odalépett a vádlotthoz és a karjához nyúlt, aminek következtében a melegítőjébe dugott pénz a földre esett, amiből a sértett 40.000 forintot eltett, míg a vádlott 35.000 forintot a zsebébe tett azzal a hivatkozással, hogy az az ő pénze. A sértett tárcájában 75.230 forint készpénz, valamint személyes tárgyak voltak. A nyomozó hatóság a vádlott ágyneműtartójában megtalálta a sértett pénztárcáját, valamint 35.230 forint készpénzt lefoglalt a terhelttől.

A vádlott ezen kívül még három szobából lopott hajvágót, pulóvert, mobiltelefont, headsetet, valamint gyógyszert. Ezek közül két esetben szintén az alvó sértettek védekezésre képtelen állapotát használta ki a lopásnál.

Az Esztergomi Járásbíróság kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, gyorsított eljárásban ítélte el a férfit. Az Esztergomi Járásbíróság a férfit 3 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, valamint az ítélet kihirdetését követően a vádlott letartóztatását fenntartotta. Az ítéletet és a letartóztatást fenntartó végzést az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője mindkét határozattal szemben fellebbezést jelentett be.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu (A nyomozó hatóság a lopott tárgyak visszaadásáról készített fotókat)