Hírek

Halakat telepítettek Esztergomnál és Neszmélynél

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) a hétvégén összesen 5.800 kilogramm pontyot telepített az esztergomi szénrakodónál, valamint a neszmélyi és a szőnyi Duna-ágban.

Annak érdekében, hogy a kihelyezett halak megtalálják életterüket, a telepítések környékén szerda délig tilos horgászni. Mivel a halak között vannak 35 centinél kisebb példányok is, a halőri szolgálat a tilalom lejárta után fokozott figyelemmel kíséri a horgászok tevékenységét. Az ideiglenes tilalmi övezetről a szövetség részletes, térképes tájékoztatást tett közzé honlapján.

A telepítés során 3.200 kilogramm 3 nyaras és 2.600 kilogramm 2 nyaras ponty került a vízbe. A háromnyaras pontyok átlagos súlya eléri a 2,2 kilogrammot. Az akciót az országos horgászszövetség támogatása tette lehetővé, a program az őshonos halfajok telepítését segíti elő.

A KEMHESZ, mint a megyei Duna szakasz kezelője célkitűzései között szerepel, hogy megőrizze vizeink élővilágának sokszínűségét, az abban lévő fajok változatosságát. A telepítések hozzájárulnak, hogy az egyre növekvő létszámú horgásztársadalom számára biztosítsák a fogás élményét, az aktív kikapcsolódás lehetőségét.

Fotók, forrás: KEMHESZ