Hírek

Dömpert és személyautót gyújtottak fel Lábatlanon

Felfüggesztett szabadságvesztéssel megúszhatják bűntettüket azok a férfiak, akik katalizátort akartak lopni egy lábatalni telephelyről, azonban azt nem találtak, ezért egy dömpert és egy személyautót felgyújtottak.

A vádirat szerint két ittas férfi 2022. február 6-án a lábatlani telephelyre a nyitott kapun keresztül jutottak be. Az elkövetők katalizátort akart lopni, ezért egy autó alá benéztek, azonban azt azonban nem találtak, ezért odamentek a telephelyen lévő dömperhez, felmásztak rá. Az egyik férfi rábírására a másik férfi a nála lévő öngyújtóval meggyújtott egy rongyot, aminek következtében a munkagép kezelőtere kiégett. A rongálással okozott kár 6.000.000 forint.

Ezután a két férfi egy személygépkocsihoz ment, majd a felbújtó férfi rábírására a másik férfi a nála lévő öngyújtóval meggyújtott egy babaruhát, emiatt a jármű belső tere kiégett, a műanyag alkatrészek megolvadtak. A rongálással okozott kár 295.500 forint.

Az Esztergomi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó rongálás bűntette és rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot, amelyben arra tett indítványt, hogy a bűncselekmények elkövetését beismerő vádlottakkal szemben az Esztergomi Járásbíróság végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, valamint kötelezze őket a dömperben okozott kár megtérítésére.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség