Hírek

Korszerűsödött a lábatlani könyvtár

Ünnepélyes keretek között – az Országos Könyvtári Napok programjának részeként – adták át Lábatlanon, a Vitéz Sághy Antal Városi Könyvtár megújult belső tereit október 3-án – írja a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

A megyei önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében közel 45 millió forintos támogatás segítségével még 2018-ban energetikailag korszerűsödött az intézmény. Nemrégiben újabb 15 millió forintos forrás érkezett, immár az Ember Erőforrások Minisztériumából. Az összeg Lábatlanra „irányítására” dr. Horváth Sándor Domonkos, a regionális könyvtárak igazgatója tett javaslatot az EMMI kulturális államtitkárságán, mivel a településen kiemelkedő kulturális munka folyik. A támogatást infrastruktúra fejlesztésre fordították, vagyis teljeskörűen kicserélték a könyvespolcokat, valamint minden egyéb bútorzatot. Így méltó módon újult meg a belső miliő a könyvtárban, amely a lábatlani településrész kulturális központja is egyben.

Az eseményen jelen volt Mikolasek Zsófia, a József Attila Megyei és Városi Könyvtár igazgatója, valamint Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke, aki örömét fejezte ki, hogy a TOP-ban megkezdett modernizálásra „felkerülhetett a korona”. Üdvözölte a jelenlévőket Fekete Péter, leköszönt kultúráért felelős államtitkár, valamint Teller Péter Lábatlan polgármestere is.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Megosztás