Dorog

Örök Mérlegen: DVTK – Dorog

A hétvégi mérkőzést követően hétközi fordulóval folytatódik az NB II-es bajnokság őszi szezonja, amely éppen a feléhez érkezett. A kiábrándítóan leszerepelt dorogi csapat helyzetét tovább nehezíti, hogy ezúttal az NB I-es álmokat szövögető, otthonába veszedelmes diósgyőri alakulat vendégeként érkezik a diósgyőri katlanba, ahol még soha sem tudott nyerni és pontot is utoljára 1959-ben szerzett. A mérkőzésre október 5-én, szerdán a DVTK stadionban 18 órai kezdettel kerül sor.

Két teljesen ellentétes irányú célokért küzdő gárda összecsapása lesz a bajnokság 10. fordulójában. A hazaiak feljutni, a dorogiak pedig bennmaradni szeretnének. Noha az elvárások mindkét oldalon egyelőre igen messze esnek a gyakorlatban eddig látottaktól, ennek ellenére is lehengerlő a Diósgyőr és a Dorog közötti különbség a vendéglátók javára. A dorogiak roppant gyenge teljesítményét egy elképzelés nélküli, kapura veszélytelen, ugyanakkor meglehetősen gólképes hátsó alakzat jellemzi az idei szezon során, aminek megfelelően a tabella utolsó helyén állnak. A hétvégi fordulót követően Fenyvesi László vezetőedző lemondott, bár a mieink kínjain ez aligha változtat jelenleg. A borsodiak ellen amúgy is igen vérszegény a mutatójuk, így fix egyesre vehető az eredmény, ahol csak a gólarány mértéke kérdéses.

Ez lesz a két csapat 31. egymás elleni tétmérkőzése

Az eddigi 30 találkozó során 9 dorogi győzelem, 8 döntetlen, 13 vereség; 32 : 40-es gólaránnyal született.

Csak a bajnokikat figyelemben véve: 28 mérkőzésen, 8 győzelem, 8 döntetlen, 12 vereség; 30 : 38-as gólarány.

Idegenbeli mérleg: 13 meccsen 4 döntetlen, 9 vereség;  7 : 23-as gólarány.

A két gárda legutóbb Dorogon találkozott idén április 6-án, ahol a második félidőben a szinte végig egykapuzó vasgyári együttes az utolsó utáni pillanatban szerzett góllal nyert 1–0-ra. Diósgyőrben szinte napra pontosan egy éve meccseltek legutóbb. A 2021. október 17-én lejátszott összecsapáson biztosan nyertek a hazaiak 2 : 0 arányban, így nem csak oda-vissza maradtak alul a dorogiak, de még becsületgólra sem futotta erejükből. Vendég találattól, ne adj’ Isten góloktól ezúttal sem kell igazán tartania a diósgyőrieknek. Sokkal inkább az a kérdés, hányszor tudják majd mattolni a lyukas szitaként működő dorogi védelmet. A DVTK vasárnap kétgólos vereségbe szalad bele Szentlőrincen, viszont a legutóbbi hazai mérkőzésén fölényes 3 : 0 arányba lemosta az addig fölényesen menetelő és addig veretlen éllovas MTK csapatát.. A hétvégi vereség nyilván ösztönzően hat a piros-fehérekre, akik a Doroggal szemben igyekeznek a csorbát kiköszörülni és fanatikus szurkolótáborukat kiengesztelni.

Szabó Gyula

Megosztás