Hírek

Szívbeteg édesapán, agydaganatos fiún próbált segíteni Köllő Babett

Az érdeklődők és a rajongók hétvégén a sárisápi Trial Parkban futhattak össze Köllő Babettel, aki az Add a kezed! jótékonysági autó- és motorkiállításon és zenei fesztiválon igyekezett segíteni abban, hogy a szervezők által támogatni kívánt két rászoruló családnak minél több pénzt sikerüljön összegyűjteni.

A Sárisápon már hagyományosnak számító Add a kezed! jótékonysági rendezvény két kedvezményezettje ezúttal a 16 esztendős, agytumorral küzdő Kollár Bálint és családja, valamint a szívbeteg, 12 éves fiát egyedül nevelő Tóth Zsolt megsegítése volt a fő célja.

„Nagyon kevés szabadidőm van, mert vagy a tévében vagyok és műsorokat készítünk, vagy pedig a színház az, ami általában kiteszi az időm másik felét, igaz utóbbi a koronavírus-időszak óta kissé háttérbe szorult – mesélte a Platinumnak élete jelenlegi szakaszáról Köllő Babett, aki feszített programja mellett is örömmel szakított időt a jótékonysági rendezvényre. –  Régen mindig az volt, amikor a színházi előadások voltak pusztán, hogy a hobbim maga a munkára való felkészülés volt. Edzőterembe és énekórákra jártam a zenés-táncos darabok miatt. Az edzések mostanra is megmaradtak, fontos a jó kondi, még akkor is, ha a tévében úgy látszik, csak egy pult mögött ülünk négyen és ez nem igényel különösebb fizikumot, mentálisan nagyon fárasztó, amire készülni kell. Ha mégis akad egy kis szabadidőm, akkor nagyon szívesen zuttyanok le a tévé elé a gyerekemmel. Az zseniálisan ki tud kapcsolni.”

Beszélt arról is, mennyire hiányzik számára az operett, az, hogy újra nap mint nap színpadra álljon.

„2020 márciusában, amikor a koronavírus miatt először mindent lezártak pokoli volt. Március elején még úgy tudtam, hogy júliusig nem lesz szabad napom, hogy végig színház, forgatások, satöbbi, aztán ezt egyik napról a másikra elvágták… Ültem otthon, hogy most mi lesz? Rájöttem arra, hogy mennyire jó érzés újra a családdal lenni, kirándulgatni éshogy erre is rá lehet kapni. A napi próbák, az állandó menet, amivel a színházi rész jár eleinte nem hiányzott, de ahogy telt az idő, elkezdett. Emiatt aztán egy darabot megtartottam, még ha nem is játszom túl gyakran: ez a Boeing, Boeing – leszállás Párizsban, a világ legtöbbet játszott vígjátéka. Ebben épp nem éneklek, de ettől függetlenül járok énektanárhoz, hátha lesz még olyan darab, amit elvállalnék.”

Addig is a fókusz a televíziózáson marad, az olyan gigaprodukciókon, mint a TV2 csatornáin futó Drágám, add az életed! vetélkedő, vagy a Sztárban Sztár leszek! tehetségkutató.

„A munkám a hobbim, nem is csak a hobbim, a szenvedélyem. Hogy hogy bírja ezt a családom? Türelmet szoktam kérni tőlük, de egyébként most sokkal több időt töltök otthon, mint amikor színház volt. Akkor gyakorlatilag heti ötször nem én fektettem le a gyerekemet aludni. Most tudom, ha van egy forgatás, például amikor tavasszal forgattuk Tillával a Drágám, add az életed!, akkor tudtam, hogy az három hét, éjjel-nappal benn leszek és csak öt-öt órákat aludni járok majd haza. Akkor kértem a családot, hogy legyenek türelmesek, a következő három hétben nem fogtok látni, de utána két hónapig otthon leszek. Szerintem már fura is lenne nekik, ha olyan anyuka lenne otthon, aki nyolctól-négyig dolgozik. Nem tudnák feldolgozni. Ők küldenének inkább, hogy menjél már, menjél már!”

Kép forrás: Platinum E-Space Hungary Zrt.