Hírek

Mintegy tíz bűncselekményt követett el

Négy és félév börtönbüntetésre ítélték azt a különös visszaeső férfit, aki egy esztergomi áruházból lopott, alvó ismerősét kifosztotta, valamint árusító bódékat tört fel Esztergomban.

A megállapított tényállás szerint a férfi 2021. szeptember 28.-án egy esztergomi áruházban a ruházatába rejtett 2 tabletet és 1 okostelefont összesen 125.997 forint értékben. A férfi fizetés nélkül kívánta elhagyni az üzletet, azonban a biztonsági kapu bejelzett, ezért őt a biztonsági őr tetten érte, így a lopással okozott kár megtérült.   

2021. szeptember 25-én az egyik sértett a vádlott társaságában alkoholt fogyasztott, majd együtt hazamentek a sértett esztergomi lakásába. A vádlott a férfi alvó és ittas állapotát kihasználva, magához vette annak mobiltelefonját, notebook-ját, wifi routerét, hajnyíró készülékét, valamint 28.000 forint készpénzét. A kifosztással a vádlott 62.000 forint kárt okozott.

A vádlott 2021. október 3-án éjjel, 6 darab esztergomi elárusítóbódét tört fel azzal a céllal, hogy azokból értékkel bíró ingóságokat, illetve készpénzt lopjon. Egy esetben mintegy 31.000 Ft készpénzt, egy másik esetben 5.400 Ft értékben pénzt, vízforralót és kávét vitt el, négy további esetben értékek nélkül távozott.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság a 2022. szeptember 28. napján tartott előkészítő ülésen, kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben, 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra és 5.400 forint vagyonelkobzásra ítélte a férfit, aki összesen tíz rendbeli vagyon elleni bűncselekményt követett el. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője enyhítésért fellebbezést jelentett be.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék