Hírek

Bajna a bajnok

Bajna csapata nyerte a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat „A mi megyénk, a mi világunk” elnevezésű identitás programja keretében rendezett „Mozdul a megye” játékos vetélkedőt.

A Megye Hét, illetve a Mozdul a megye programokat szeptember 24-én, szombaton rendezték meg az esztergomi Prímás-szigeten, a Franka Sportpályán.

Az Esztergomi Járás versenye 10 órakor kezdődött, ahol mintegy 10 csapat mérte össze a tudását. Az elsők a bajnaiak lettek, második helyen a Dorog csapata végzett, míg harmadik a Lábatlan lett. A legjobb település-bemutatásért Csolnok csapata különdíjat kapott. Eddig hárman vannak a döntőben, akik a megye bajnoka címért küzdhetnek jövő tavasszal: Vértesszőlős, Nagyigmánd és Bajna.

Délután, a Megye Hét program keretében hirdették ki a Mozdul a megye eredményeit is, valamint bemutatták a Megyei Értéktár tagjait a járás előadóival. Többek között fellépett a Süttői Hársfa Dalkör, a Piliscsévi Asszonykórus, a táti mazsorettesek, a Diótörő Gyermektáncegyüttes, az Esztergomi Néptáncegyüttes, a Ciklon Sporttáncegyüttes, a Tulipiros Néptáncegyüttes, a Jatagán együttes, a Boróka citeracsoport és Boldog Zsófia.

Fotók: Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Facebook oldala