Esztergom

Diákmunkásként rendszeresen lopott a kasszából

Felfüggesztették az eljárást azzal a fiatalkorú diákmunkással szemben, aki egy esztergomi áruház pénztárosként a rábízott készpénzből rendszeresen lopott.

A férfi diákmunkásként 2021. augusztusától pénztárosként dolgozott az esztergomi áruházban dolgozott diákmunkásként, ahol 2021 augusztusától pénztárosi munkakört töltött be. 

Az elkövető  2021. december 18. napja és 2022. január 9. napja közötti időben a rábízott készpénzből tizenkét alkalommal összesen 150.000 Ft készpénzt tulajdonított el.

Az elkövető módszere az volt, hogy a vásárlóktól átvett bankjegyeket nem tette be  pénztárba, hanem a földre vagy a combjára ejtette, hogy kamerával ne legyen követhető a cselekménye, majd később onnan felvette és a zsebébe rejtette.

Az áruház alkalmazottai felfigyeltek a rendszeressé váló pénztárhiányra, figyelni kezdték a diákmunkás  tevékenységét, így 2022. január 9. napján az áruház biztonsági őre kamerafelvételen keresztül látta, amint a diák egy 20.000 Ft-os bakjegyet ellopott.

A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte.

A Tatabányai Járási Ügyészség megállapította, hogy a bűncselekmény következményeinek jóvátétele várható, ezért a büntetőeljárást hat hónapi időtartamra felfüggesztette a közvetítői eljárás lefolytatása céljából.

Az elkövető a közvetítői eljárásban a sértettel kötött megállapodás alapján a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette (tevékeny megbánás), ezért az eljárásjogi törvény alapján az ügyészség az eljárást megszüntette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség