Hírek

Munkásautókból loptak

Börtönbüntetésre ítélték azt a két férfit, akik táti, nyergesújfalui és lábatlani gépjárművekből tulajdonítottak el szerszámokat.

A megállapított tényállás szerint a két büntetett előéletű férfi olyan gépjárműveket keresett, amelyek „munkásautók” voltak, így bennük nagy valószínűséggel szerszámokat, kisgépeket tároltak.  A II. rendű vádlott által vezetett gépjárművel jutottak el a helyszínekre, amelyeket az I. rendű vádlott választott ki, és a szerszámok jogtalan eltulajdonítását is az I. rendű vádlott végezte. Eközben a II. rendű vádlott figyeléssel biztosította társa cselekményét. A vádlottak táti, lábatlani és nyergesújfalui gépkocsikból loptak, két esetben azok hátsó ajtaja nyitva volt. A nyergesújfalui lopásnál a tettes a gépjármű oldalsó üvegét húzta el, azon keresztül nyitotta ki a tolóajtót. Ebből a gépkocsiból 863.600 forint értékben loptak el különféle szerszámokat. A táti lopással 109.500 forint, a lábatlani lopással 74.000 forint kárt okoztak a sértetteknek.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján, az Esztergomi Járásbíróság 2022. szeptember 20-án megtartott tárgyaláson az elsőrendű vádlottat több rendbeli lopás bűntette miatt halmazati büntetésként 3 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra, míg a másodrendű vádlottat több rendbeli bűnsegédként elkövetett lopás bűntette miatt, mint különös visszaesőt, halmazati büntetésként 4 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet mindkét vádlott vonatkozásában jogerős.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék