Kategóriák: HírekKék hírek

Sok volt a rovásán

A 26 éves neszmélyi férfi a gyanú szerint teherautót lopott el, és egy hétvégi házba is betört. További két büntetőeljárás volt ellene még folyamatban.

A lopás bűntette és lopás vétsége miatt indult ügyben a Tatai Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, akit a nyomozó hatóság elfogatóparancs alapján fogott el.

Az indítvány szerint a férfi 2021. november 16-án egy neszmélyi telekről egy forgalomból kivont gépjárművet lopott el az annak rakterében tárolt 1 köbméter hasogatott tűzifával együtt. Az elkövetési érték 275.000 forint. A férfi a gépkocsit hulladékátvevő telepen értékesítette.

Az elkövető 2022. július 19-e és 2022. július 29-e között a dunaalmási hétvégi házba lakat- és ajtóbefeszítéssel bejutott, és onnan különböző kéziszerszámokat és szerszámgépeket lopott. Az elkövetési érték összesen 1.060.000 forint.

Az elkövetővel szemben más lopási cselekmény miatt már indult büntetőeljárás, amelyben 2022. május 16-ig volt letartóztatásban. A nyomozó hatóság elfogatóparancsot bocsátott ki az ismeretlen helyen lévő elkövetővel szemben, akit ennek alapján 2022. szeptember 15-én fogtak el.

Az ügyészi indítvány szerint az elkövetővel szemben a letartóztatás a terhelt eljárásban való jelenlétének biztosítása érdekében, valamint a bűnismétlés veszélye miatt szükséges.

A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezésére a Tatai Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit a Tatai Járásbíróság 2022. szeptember 16-án elrendelt.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / police.hu
Fotók: police.hu