Kategóriák: CsolnokHírek

Szakmai programot szervezett a Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület

A Duna-Pilis-Gerecse Vidékfejlesztési Egyesület (DPGVE) a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett NEA program keretében szakmai program megvalósítására nyújtott be pályázatot, amelyet támogatásra érdemesnek találtak.

A DPGVE tematikus eseménysorozatának és filmbemutatójának legfontosabb stratégiai célja a térség gazdaság ágazatainak összefogott fejlesztése. E fejlesztés alapja a belső (helyi) erőforrások kiaknázása, amely tulajdonképpen nem más, mint a vidéki értékek és potenciálok mozgósítása.

A vidék fejlesztése alkalmas eszköz lehet olyan térségek, települések gazdaságának és gazdasági erőforrásainak dinamizálására is, ahol a gazdaságfejlesztés általános eszközeivel nem lehet eredményt elérni.

A rendezvénysorozat és ennek hatását fokozó PR film alapvető céljai:

 – a vidéki térségekben a gazdasági aktivitás mikró-szintjének fenntartása (helyi termékek és szolgáltatások),

 – a vidéki térségekben a lakosság humán közszolgáltatásokhoz való hozzájutásának, illetve azok elérésének előmozdítása,

 – a vidéki térség, mint vállalkozási tér, lakóhely és turisztikai vonzóképességének erősítése,

 – a helyi közösségek tagjai egyéni aktivitásának, felelősségvállalásának és együttműködési készségeinek erősítése.

Projektjük hosszú távú célkitűzése:

– Partner szervezeteik, intézményeik munkájának hatékonyabbá tétele, a térség forrásvonzó képességének növelése.

– A vidék megtartóerejének, a hátrányos helyzetű vidéki kistérségben élő célcsoportok esélyegyenlőségének megteremtése.

– A működési területük hangsúlyos eleme a szakmai együttműködés-, és a helyi összefogás erősítése, a térség kohéziós erejének növelése.

A rendezvénysorozat hozzájárulna a szervezet katalizátorszerepének, jelentőségének és beágyazottságának növeléséhez, miáltal szavatolná a működésének és térségi jelenlétének fenntartását.

A projekt konkrét, számszerűsíthető mutatói:

– 5 eseménysorból álló projektgenerálási rendezvény (5 különböző helyszín, helyszínenként min. 25 résztvevővel).

 – 1 db. PR film elkészítése és bemutatása (25’, UHD minőség, szerkesztett, vágott anyag, digitális hordozón).

Az eseménysorozat túlmutat az egyszerű projektgenerálást célzó előadássorozaton és filmbemutatón: kísérő tevékenységek közül jelentős funkciót szánnak a bemutatkozó fórumoknak, ahol helyi termékek, természeti értékek, hagyományok és közösségek bemutatkozási lehetőségét teremtenék meg.

A rendezvénysorozat reményeik szerint hozzájárul a szervezetük katalizátorszerepének, jelentőségének és beágyazottságának növeléséhez, miáltal szavatolná a foglalkoztatásának, működésének és térségi jelenlétének fenntartását.

Vándorkiállítás első állomásaként a NEA pályázat anyaga megtekinthető volt Csolnokon, a Kossuth Lajos Művelődési Ház és Könyvtárban (2521 Csolnok, Hősök tere 13.) 2020. szeptember 10. 13 órától.

Örömmel veszik a felkérésüket más településeken is, tovább szélesítve a bemutatkozás lehetőségét. A további megjelenések időpontjáról facebook oldalunkon adunk tájékoztatást.