Kategóriák: HírekKék hírek

Részegen indult Bajnáról kocsikázni, meg is lett az eredménye

Eltilthatják a vezetéstől azt a bajnai férfit, aki ittas állapotban a fának vezette a személygépkocsit, mert vezetés közben lehajolt egy kupakért.

A vádirat szerint a férfi 2022. március 6-án este az otthonában nagyobb mennyiségű sört fogyasztott. Másnap, 2022. március 7-én 06 óra 45 perc körüli időben a férfi elindult a tulajdonát képező személygépkocsival kocsikázni Bajna-Héreg-Tarján-Tata-Agostyán útvonalon, majd vissza ugyanerre, amikor a 1128-as út Tata-Agostyán-Tardos közötti, 9+122 km szelvényében lehajolt a leejtett ásványvizes üveg kupakjáért, ekkor lehaladt az út jobb oldala melletti fás területre, majd vissza az úttestre, ezt követően lesodródott jobbra, és egy fának ütközött. A férfi a baleset következtében könnyű sérülést szenvedett. A vádlott összesen 29,5 km-t tett meg ittasan az autójával.

A vádiratban az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség