Kategóriák: HírekNyergesújfalu

Platina EcoVadis minősítést kapott a nyergesújfalui telephellyel is rendelkező Lucart

A fenntartható papírgyártást támogató Lucart platina minősítést kapott a független EcoVadis ügynökségtől, amely a vállalati társadalmi felelősségvállalás legmagasabb szintű elismerése. Az EcoVadis által világszerte elemzett több mint 90 000 vállalatnak mindössze 1%-a büszkélkedhet hasonló eredménnyel. A Lucart Csoport 10 termelő üzeméből az egyik hazánkban, Nyergesújfaluban található.

Az Ecovadis értékelés a fenntarthatóság számos szempontját vizsgálja, az alábbi négy témakörbe csoportosítva azokat: környezetvédelem, munkaügyi gyakorlat és emberi jogok, etika és fenntartható beszerzés. Ezek a szempontok olyan nemzetközi fenntarthatósági szabványokon alapulnak, mint az ENSZ Globális Megállapodásának tíz alapelve, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) egyezményei, a Globális Jelentési Kezdeményezés (GRI) szabványai, az ISO 260004 szabvány, a CERES ütemterv és az ENSZ üzleti és emberi jogi irányelvei.

„Büszkék vagyunk erre a sokadik, fontos eredményre, amelyet a fenntarthatóság minden szempontját figyelembe vevő, valamennyi termelési telephelyünket érintő nagyszerű csapatmunkával értünk el” – mondta Massimo Pasquini, a Lucart Csoport vezérigazgatója. „Ezzel az elismeréssel a Lucart megerősíti, hogy egyike azon vállalatoknak, amelyek a legjobban betartják az átláthatóság legmagasabb szintű normáit a környezetvédelem, a társadalom és a gazdaság területein”.

A rangos díj méltó összegzése annak a munkának, amit a vállalat az elmúlt években a papírgyártás fenntartható előmozdítása érdekében tett. 2014 óta a Lucart 14,9%-kal, illetve 47%-kal csökkentette a fajlagos CO2- és NOx-kibocsátást, valamint 13,2%-kal a fajlagos energiafogyasztást, és visszaszorította a hulladék 80%-át. A fajlagos vízfogyasztás 2013-hoz képest 23,3%-kal csökkent.

„Örülünk, hogy a Lucart Kft. is hozzájárult ennek a nagyon ambiciózus eredménynek az eléréséhez. Nyergesújfaluban a csoport többi tagjához hasonlóan mi is nagy hangsúlyt fektetünk a fenntarthatóságra, és ezek az elismerések csak megerősítik, hogy jó úton járunk. A jövő mindenkié!” – mondta Omar Balducci, a Lucart Csoport Közép-Kelet-Európáért felelős kereskedelmi igazgatója és tanácsadója.

Megosztás