Kategóriák: HírekKesztölc

Pályázati támogatásból bővítik a kesztölci óvodát

Kesztölc Község Önkormányzata 300 millió forint támogatást nyert el a Kesztölci Kiserdei Óvoda átalakítására és bővítésére – közölte az önkormányzat a hivatalos honlapján.

A közlemény szerint a Kesztölci Kiserdei Óvoda épületében a jelenlegi állapotban a funkciók logikus kapcsolata hiányzik, gépészeti rendszere korszerűtlen, a tető beázik és balesetveszélyes. Az épület nem elégíti ki sem a mai kor igényeit, sem a jogszabályi követelményeket.

A projekt közvetlen célja az óvoda nem megfelelően szigetelt hátsó épületrészében lévő csoportszobák helyett új csoportszobák és hozzá kapcsolódó helyiségek építése, illetve a szükséges kiegészítő funkciók elhelyezése az épületben. Cél továbbá, hogy az épület akadálymentesítése révén az intézmény megfeleljen a jogszabályi előírásoknak, valamint, hogy az épület bővítése, átalakítása, korszerűsítése révén egy gazdaságosan üzemeltethető, energiahatékony épület jöjjön létre.

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

  • az épület átalakítása, bővítése, tetőtér beépítése (új tágas csoportszobák, teljes értékű tornaszoba és kiszolgáló helyiség blokk jön létre, megújuló vizesblokkok, orvosi szoba kialakítása),
  • megújuló energia alkalmazása,
  • komplex akadálymentesítés,
  • kerékpártámasz, parkoló és beállóhely kialakítása.

A kapcsolódó egyéb költségekkel és szolgáltatásokkal együtt a projekt teljes költségvetése 300 000 000 Ft. Az infrastrukturális fejlesztés eredményeként racionálisan üzemeltethető, energiahatékony épület jön létre. A fejlesztésnek köszönhetően minden kesztölci kisgyermek számára elérhetővé válik az óvodai ellátás településen belül, a nevelési környezet modernebbé, élhetőbbé válik, ami hozzájárul a gyermekek egészséges fejlődéséhez.

A TOP_PLUSZ-3.3.1-21-KO1-2022-00013-as azonosítószámú projekt várhatóan 2025 tavaszára készülhet el.

Borítókép, forrás: kesztolc.hu