Kategóriák: Hírek

Térségünkön is áthaladt a Tarlós István Emlékverseny

Augusztus 27-én, szombaton rendezték meg a Casco Rallye Classic – Tarlós István Emlékversenyt, melynek keretében oldtimer autók haladtak át a térségünkön.

A 150 kilométeres távot három szakaszra osztották fel. Az első szakasz Solymártól a tarjáni Fesztivál Parkig tartott, a második szakasz Tarjánból a Csolnoki Park utcáig, végül a harmadik etap Csolnoktól a pilisszentlászlói Kis Rigó Étteremig. A versenyzők áthaladtak térségünkben is, többek között Bajnán, Bajóton, Annavölgyön, Sárisápon, Dágon, Csolnokon, Dorogon, Esztergomon, Pilisszentkereszten és Pilisszántón.

„Igazán jól éreztük magunkat veletek, bízom benne, hogy senki sem bánta meg, hogy velünk töltötte augusztus utolsó szombatjának délutánját, és azért is külön hálásak vagyunk, hogy az elhúzódó vacsora/eredményhirdetés ellenére mindenki ott maradt a program végéig.” – jegyezték meg a szervezők a közösségi oldalukon.

A verseny győztese Pásztor Tamás – Pásztor Tomi páros lett (Renault R17 Gordini). A dobogó második helyére a két Gündisch Gusztáv (apa-fia) léphetett fel (BMW 320 Harge), a harmadik helyre pedig a Lancia Fulviát Horváth Zoltán – Kanyó Szilvia páros hozta be.

Részletes eredmények:

Tarlós István, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) korábbi főtitkára 2021 tavaszán koronavírusban hunyt el. A hazai autó-motor sport meghatározó alakja volt egészen az 1960-as évek végétől. Többek között sportbíróként, felügyelőként tevékenykedett, de versenyzett túra-, hegyi és ralifutamokon Trabanttal. Mindemellett igazgatta a Főtaxi Autóport SC csapatát. Munkásságáért életműdíjat is kapott.

Fotók: Hungarian Historic Adventure Trophy / rallyeyes.hu / formula.hu