Kategóriák: EsztergomHírek

Átadták a felújított Dobó iskolát

Augusztus 30-án, kedden átadták az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium felújított épületét. Az intézmény komplex energetikai korszerűsítése mintegy 805 millió forint támogatásból valósult meg.

Az átadó ünnepségen először Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke járult a mikrofonokhoz. Elmondta: nagy öröm, hogy idáig eljutottunk, hiszen jó pár évvel ezelőtt ültünk le itt és gondoltuk végig, hogy ezt a beruházást hogyan tudnánk megvalósítani, tudni illik Esztergomnak ez volt az egyik legnagyobb kérése a TOP-os pályázatok közül. Az elnök hozzátette: ahogy teltek az évek sok akadály és nehézség merült fel a megvalósítással kapcsolatban, viszont amikor Hernádi Ádám lett a polgármester, akkor felpörgött az egész beruházás, amit sikerült még időben, megfelelő minőségben megvalósítani. Végül kiemelte, hogy a megyében összesen több mint négymilliárd forintot tudtak energiahatékonysági pályázatokra fordítani.

Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere beszédében kitért arra, hogy számára különösen nagy öröm ez a mai nap, hiszen a volt gimnáziumának a lépcsőjén állhat most. A polgármester rámutatott arra, hogy a Széchenyi 2020 program keretében 685 millió forint európai uniós forrás felhasználásával, valamint 120 millió forint állami támogatással kiegészülve valósulhatott meg az épület komplex energetikai korszerűsítése. Hozzátette, hogy a beruházás részeként leszigetelték a tetőt, illetve a külső falakat, kicserélték a nyílászárókat, új kazánokat építettek be, a tornaterem légtechnikai rendszere is megújult, nem utolsó sorban pedig napelemes rendszert telepítettek az épület tetejére. „Azon gondolkodtam, hogy egy-egy oktatási intézmény felújítása befektetés a jövőbe. Befektetés, hiszen a gyerekeinknek lesznek jobbak, komfortosabbak a körülmények az oktatási intézményekben” – jegyezte meg Hernádi Ádám.

A polgármester beszéde után Smiger András, a gimnázium címzetes igazgatója megköszönte a szülők, a diákok és az intézmény dolgozóinak a kitartásukat és a türelmüket. Végül Szurdi Gábor az intézmény igazgatója megköszönte az állam, a megye és az önkormányzat támogatását, majd hozzátette, hogy bízik benne, hogy a megújult külső után mihamarabb sor kerülhet az épület belső tereinek a felújítására is.