Kategóriák: DorogHírekSport

Kétgólos hátrányból fordított az MTK a Dorog ellen

A sereghajtó Dorog alig negyedóra után már két góllal vezetett az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, ám az MTK a mesterhármast szerző Futács Márkó vezérletével fordított, és magabiztos, 5–2-es győzelmet aratott a labdarúgó NB II 3. fordulójában, augusztus 14-én, vasárnap – írja a Nemzeti Sport.

Továbbra is a támadófutballra esküszik Bognár György, aki az MTK szakmai igazgatójaként is hasonlóan látványos játékot vár el csapatától, mint megelőző állomáshelyén, Pakson. A Szeged ellen Futács Márkó duplájával tartották otthon a pontokat a fővárosi kék-fehérek, ám Szentlőrincen hiába talált be háromszor is az MTK, be kellett érnie a döntetlennel. A legutóbbi idényt még az élvonalban töltő együttesnél az azonnali visszajutást tűzték ki célul, Bognár pedig a sereghajtó Dorog elleni találkozó előtt azt mondta, ehhez csapatának a védekezést kellene megszilárdítania.

Nos, egyelőre nem sikerült, ugyanis alig telt el negyedóra a mérkőzésből, amikor a dorogiak már két góllal vezettek a Hidegkuti-stadionban. Szerencsi Miklós előbb higgadtan értékesített a ziccerét, majd öt percre rá tanári gólpasszt adott Szedlár Zoltánnak, aki látványos mozdulattal duplázta meg a vendégek előnyét (0–2). Sőt, nem sokkal később le is zárhatta volna a mérkőzést a Dorog, ha a középen tisztán érkező Szerencsi pontosabban céloz. Balázs József azonban nagyot védett, a házigazda pedig hiába került harmadik idénybeli mérkőzésén is hátrányba, nem zuhant össze. Futács Márkó előbb egy megpattanó lövéssel szépített, majd büntetőből is betalált, így a szünetben már egálra álltak a felek (2–2).

A térfélcsere után már nem tudott ritmust váltani a Dorog, így csak idő kérdése volt, mikor töri fel ismét a reteszt az MTK. Poór Patrik fejese még a keresztlécen csattant, ám két perccel később az ihletett formában futballozó Futács Márkó megszerezte saját maga és csapata harmadik gólját, ami neki már az ötödik volt az idényben (3–2). Szinte azonnal válaszolhattak volna vendégek, ám Szalai József fejesét bravúrral védte Balázs, majd gyors támadás végén a túloldalon Németh Krisztián is beköszönt, eldöntve a nyitott kérdéseket (4–2). A hajrában Barna Gergő kiállítása miatt megfogyatkozott a Dorog, az 5–2-es végeredményt a szünetben becserélt Kovácsréti Márk állította be. Az MTK megőrizte veretlenségét, míg a dorogiak a jó kezdés ellenére ezúttal is pont nélkül maradtak, így három forduló után továbbra is sereghajtók.

LABDARÚGÓ NB II – 3. FORDULÓ
MTK BUDAPEST–DOROGI FC 5–2 (2–2)
Budapest,
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 800 néző. Vezette: Takács Tamás (Albert István, Bertalan Dávid)
MTK: Balázs – Poór, Szépe, Nagy Zs. – Miknyóczki (Kovácsréti, a szünetben), Kata, Bognár I. (Biben, 82.), Stieber Z. (Lehoczky, a szünetben), Medgyes S. (Nagy B., 85.) – Németh K. (Kovács M., 80.), Futács. Szakmai igazgató: Bognár György
DOROG: Borsos V. – Sztojka (Szilágyi Sz., 56.), Gyurácz, Keresztes, Lakatos Cs. – Lustyik (Tóth B., 56.), Lénárth (Nagyházi, 77.) – Barna G., Szerencsi (Kapornai, 73.), Szedlár – Magyari (Szalai J., 56.). Vezetőedző: Fenyvesi László
Gólszerző: Szerencsi (0–1) a 11., Szedlár (0–2) a 17., Futács (1–2) a 29., Futács (11-esből, 2–2) a 36., Futács (3–2) a 67., Németh K. (4–2) a 76., Kovácsréti (5–2) a 85. percben
Kiállítva: Barna G. (második sárga lap) a 79. percben
MESTERMÉRLEG
Fenyvesi László: – Ha kétgólos előnyben gólra váltjuk a helyzetünket, eldönthettük volna a mérkőzést. Ehelyett az MTK még a szünet előtt egyenlített, majd elkerülhető gólokat kaptunk. Van mire építenünk, de bosszantó, hogy ismét pont nélkül maradtunk.

A mérkőzés részletei>>

Forrás: nemzetisport.hu
Borítókép: Földi Imre / nemzetisport.hu