Kategóriák: EsztergomHírekSport

Maráz Zsuzsi ismét első lett

Augusztus 5-6-a között rendezték meg a Korinthosz Ultratávú Futóversenyt, ahol 160 kilométeres távon Maráz Zsuzsi a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A Korinthosz Ultratávú Futóverseny tiszteleg a legnagyobb görög klasszikus ultratávú futóverseny, a Spartathlon és annak teljesítői előtt. Őrizni és ápolni kívánja annak szellemiségét és hagyományait. A rendezvény több szálon kötődik a hagyományos görög versenyhez, hiszen az eredeti Korinthosz verseny 81 km-es távja megegyezik a Spartathlon Athén – Korinthosz szakaszával. A verseny egyben kiváló mentális és fizikális felkészülési lehetőséget teremt a Spartathlonra, hiszen a görög verseny klimatikus viszonyai, a hosszú egyenesek monotonitás tűrése, illetve az éjszakában való futás elemei megjelennek a Korinthosz 160, illetve a Korinthosz 80-ban is.

A Maráz Zsuzsi Running Team csapatban 27-en vettek részt a versenyen, mindenki nagyon jól szerepelt. Sikerült elhozniuk a 160 km-es távon a női 1. 2. 3. 4. helyezést, valamint a férfi 3. 4. 5. helyet. A 80 km-es távon a lányok dupla ezüstöt szereztek, a fiúk között pedig egy bronzéremmel lettek gazdagabbak. 160 km-en Maráz Zsuzsanna 16:45:32-es idővel a női kategóriában 1. helyezést ért el, míg összetettben harmadik lett.

„Két szó járt a fejemben: a hála és a köszönet. Ezek a szavak, gondolatok voltak velem a kíméletlenül tűző napon, ahol nagyon hálás voltam a sok-sok jég és dinnye miatt.” – írta Maráz Zsuzsi a közösségi oldalán, majd részletezte az érzést: „Erre gondoltam, amikor a fordítónál a tanítványaim szépen sorban, mosolyogva jöttek szembe velem, erre gondoltam éjjel, amikor magányosan a gáton, a tücsökszerenád és a csillagos ég alatt elköszöntem valakitől, aki sokáig nagyon fontos része volt az életemnek. A végén, amikor már nehéz volt a hegy, akkor is csak hálát éreztem, hogy egészséges vagyok és ismét végig tudtam menni ezen a nehéz úton, ahol első nőként értem célba. Nagyon büszke vagyok a tanítványaimra. Edzőként is nagy öröm, hogy állhattam mellettük a dobogón. Kívánhatnék ennél többet?”

Forrás: Maráz Zsuzsi Facebook oldala / korinthosz.hu / runtiming.hu