Kategóriák: Hírek

Megoldódik a csapadékvíz elvezetése Dömösön

Mintegy százharmincmillió forintos támogatás segítségével felújítják és tökéletesítik Dömös csapadékvíz-elvezető rendszerét.

Dömös Község Önkormányzatának a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz „Élhető települések” című felhívásra felhívására benyújtott pályázata több, mint 129 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatást nyert el. Ennek eredményeképp megkezdődhet Dömös településen a csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése.

A támogatás segítségével felújítják és tökéletesítik a település csapadékvíz-elvezető rendszerét. A projekt célja, hogy megfelelő biztonságot nyújtó csapadékvíz elvezetési rendszer kerüljön kialakításra. Cél a belterületi értékek ingatlanok, közterületek, középületek megvédése, a település magasabban fekvő területeiről és a külterületről érkező nagy mennyiségű csapadékvíz megfogása.

A beruházásnak köszönhetően a Duna utca, Királykúti utca, Szuha utca, Köves patak övárok, Álmos herceg utca, Táncsics Mihály utca és környékének csapadékvíz elvezetési problémái oldódnak meg. A TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00005 azonosító számú projekt keretében a csapadékvíz csatorna felújítása és építése tervezett 1530 méter hosszan.

A fejlesztés megvalósításával Dömösön a rendkívüli időjárási helyzetek idején kialakuló havária helyzetek számának jelentős csökkenése, az okozott károk minimalizálása, ezáltal az itt élők életminőségének javulása várható. A műszaki megoldások mellett a projekt keretében szemléletformálási, tájékoztató akciók valósulnak meg.

A projekt befejezését követően, annak várható eredményei a következők:

  • A fejlesztett infrastruktúra által megvédett lakosság száma: 140 fő
  • A fejlesztett kék infrastruktúra hossza: 1530 méter
  • A megvédett vagyon becsült értéke: 1,296 Mrd forint
  • A projekt várható befejezése: 2025. szeptember 30.

A projektről bővebb információt a www.domos.hu oldalon olvashatnak.

Borítókép: illusztráció