Letartóztatásban marad a dorogi rablópáros

Meghosszabbították az előzetes letartóztatásukat azoknak a férfiaknak, akik egy esztergomi kürtőskalácsos pavilont feltörtek, Tokodaltárón autót rongáltak, egy dorogi üzletből alkoholt loptak, végül egy embert kiraboltak.

A nyomozás eddigi adatai szerint az I. rendű gyanúsított 2022. március 13-án 22 óra körüli időben egy esztergomi kürtőskalács árusító pavilon ajtaját kifeszítette, ott élelmiszereket dobált szét, majd eltulajdonított 6.000 forint készpénzt és csokoládé öntetet. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2022. március 19-én egy számára kölcsönadott és így rábízott elektromos rollert nem adott vissza a sértettnek, hanem azt jogtalanul eltulajdonította, és megvételre kínálta. A sikkasztással okozott kár 159.000 forint.

A gyanúsítottak 2022. március 28-án délután megjelentek egy tokodaltárói háznál, ahol az I. rendű gyanúsított az utcán parkoló személygépkocsi szélvédőjét egy téglával betörte, ezzel 62.000 forint kárt okozott. Ezt követően 2022. április 3-án az esti órákban, a II. rendű gyanúsított egy dorogi üzletből 15.235 forint értékben szeszesitalt, élelmiszert és energiaitalt tulajdonított el, míg társa a bolt előtt várakozott. A gyanúsítottak a szeszesitalból fogyasztottak, majd ittas állapotban a gyalogos vasúti átjáróban összetalálkoztak a sértettel. A két fiatal emelt hangon cigarettát, majd pénzt követelt a sértettől, mire ő közölte, hogy sem cigarettája, sem pénze nincs. Ezután a gyanúsítottak megpróbálták elvenni a sértett sapkáját, miközben az egyikük megragadta a sértett nyakát és ököllel arcon ütötte. Ennek hatására a sértett férfi az 1.400 forint értékű sapkát elengedte, amellyel a gyanúsítottak a helyszínről elszaladtak.

Az Esztergomi Járási Ügyészség indítványa alapján az Esztergomi Járásbíróság újabb 2 hónappal – 2022. október 6. napjáig – meghosszabbította annak a két 18 éves férfinek a letartóztatását, akik ellen rablás és más bűncselekmény elkövetésének gyanújával indult eljárás. A letartóztatás meghosszabbítása a bűnismétlés veszélye miatt indokolt. A végzés nem végleges, mivel a gyanúsítottak védőinek 3 nap áll rendelkezésre a jognyilatkozat megtételére.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Fotók: police.hu