Közmunkára mehet a fiatalkorú tolvaj

Közérdekű munka büntetést szabtak ki azzal a fiatalkorú elkövetővel szemben, aki egy esztergomi sörözőben az alvó sértett telefonját eltette, később pedig egy áruházból szépségápolási termékeket lopott.

A vádirat szerint az fiatalkorú elkövető 2021. június 27-én az esztergomi söröző teraszán beszélgetett az ittas sértettel, ennek során közös zenehallgatás okán a sértett átadta a mobiltelefonját. A sértett elaludt, ezután az elkövető a telefont eltette, onnan távozott. A tolvaj férfi a telefont eladta, majd a vételárból fizette ki az albérleti díját.

Az elkövető 2021. július 14-én az esztergomi Tesco áruházban kísérelt meg több szépségápolási terméket eltulajdonítani, oly módon, hogy azokat a táskájába rejtette. Az áruházban szolgálatot teljesítő biztonsági őr, a kamerán a cselekményt észlelte, majd amikor az elkövető a kifizetetlen termékekkel kívánt távozni, feltartóztatta és a biztonsági szobában az eltulajdonítani kívánt termékeket visszavette.

A Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 250 óra közérdekű munka büntetést szabott ki a fiatalkorú elkövetővel szemben. A bíróság az elkövetőt kötelezte arra, hogy az egyik sértettnek fizessen meg 60.000 Ft-ot kártérítésként.

Borítókép, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség