Kategóriák: Hírek

A szolár zuhany előnyei

Cikkünkben bemutatjuk a szolár zuhany előnyeit és fajtáit. Tartsanak velünk a hőségben is!

A nyári forróságban nincs is jobb egy hűs zuhanynál, ami felfrissít. Az pedig még jobb, ha kint a kertben állunk a zuhany alá, kertészkedés, napozás, vagy akár egy kis sportolás után. Azonban sokszor a kútvíz elég hideg tud lenni, inkább langyosabb vízben szeretnénk fürödni.

Mit is tehetünk ilyenkor?

Vásárolnunk kell egy olyan kerti zuhanyt, ami rendelkezik vízmelegítővel és áramforrásra csatlakoztatható. De akkor felmerül még két probléma: mi van, ha nincs a közelben konnektor, vagy vizesen megráz az áram? Ezekre a problémákra jelenthet megoldást a napenergiával működő kerti zuhany.

Mik a szolár zuhany előnyei?

Minden kertnek kitűnő kiegészítője lehet a kerti szolár zuhany, amely környezetbarát vízmelegítési lehetőséget biztosít, így költségeket takaríthat meg, mindemellett a vízhőmérséklet is szabályozható. A kerti zuhanyban az a legjobb, hogy nem foglal sok helyet, akár a slagra is ráköthető, és napenergiával működik.

Hogyan használjam a kerti szolár zuhanyt?

Telepítése egyszerű, saját kezűleg is elvégezhető. A lényeg, hogy olyan helyre kell tenni, ahol a lehető legtöbb napsugárzást kapja a készülék. A szolár zuhanyzó bekötése egyszerű, egy gyors csatlakozót kell csak rádugni. Keverőcsappal is rendelkezik, így elkerülhető a forrázásveszély. Továbbá beállíthatjuk a számunkra kedvező hőmérsékletet a tusoláshoz, így még komfortosabbá tesszük a zuhanyzást. A telepítést követően, ha süt a nap, akkor 1-2 óra múlva már használható is a zuhany.

Milyen szolár zuhanyok közül válogathatok?

Az UV ellenálló műanyag mellett alumínium testű zuhany is kapható, mindemellett az olcsó szolár zuhanytól kezdve a profi kivitelig minden megtalálható a www.hawaj.hu webáruházban! A zuhanyokat különféle változatokban tervezik, víztartályoktól és térfogattól függően. Választható 20, 35, 38, vagy akár 40 literes kivitelben is, kicsi, vagy éppen nagyméretű zuhanyrózsával, de két részből álló kerti szolár zuhanyt is vásárolhatunk. Egyes zuhanyzókon pedig lábmosó csapot is találunk.

Milyen szempontok alapján döntsek?

A választásban segít, ha jól átgondoljuk, mit is várunk el a zuhanytól. Fontos szempont, hogy kitaláljuk hány liter vízre legyen a tartály dimenzálva, stabil, vagy mozgatható zuhanykarral rendelkezzen és nem utolsó sorban milyen stílusú legyen. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásával könnyebben tud választani a kínálatból, így a nyári hónapokban jelentősen spórolhat a melegvíz előállításán.

Megosztás