Kategóriák: Hírek

Péliföldszentekereszten rendezték meg a BoscoFesztet

Július 18-22. között rendezték meg Péliföldszentkereszten a BoscoFeszt, amelyre 14-18 éves fiatalokat hívtak a Don Bosco Szaléziak, a Segítő Szűz Mária Leányai és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiataljai.

A szervező stáb már július 17-én megérkezett Péliföldszentkeresztre, hogy előkészítsék a helyszínt a BoscoFeszt résztvevőinek fogadására. Mindenki lelkesen készült, hogy a legapróbb részletekkel is a táborfesztivál témáját és hangulatát adják majd át a fiataloknak.

Az első nap megérkeztek a gyerekek a szalézi kegyhelyre, ahol különböző játékokkal töltötték az időt és élvezték a nyarat, majd az első Jóéjszakátban Ewa nővér gondolatait hallgatták. A BoscoFeszt második napján a fiatalok rengeteg érdekes és izgalmas műhely közül választhattak, ahol elmélyíthették még jobban a nap témáját, ami arra keresi a választ, hogy honnan merítünk erőt, miből táplálkozunk és hogyan hasznosítjuk a rendelkezésünkre álló táptalajt. „Jézust beengedni a szívünkbe és Őbenne megmaradni” – ezzel a vezérgondolattal a lelkükben dicsőíthették Istent a tó partján.

Hajnalban az Öreg-kőre zarándokolt a csapat, hogy Szentmisén vehessen részt a nap első sugarainál. A csúcsra vezető úton a beszélgetések és a csend is a találkozásra készítette fel őket. Harmadik nap délelőtt Böjte Csaba testvér tanúságtételét hallhatták arról, hogyan növekedhetünk mindannyian ott, ahol vagyunk és hogyan szeressünk itt a Földön tökéletlenségünk és botladozásaink ellenére!

Július 21-én a délelőtt folyamán a lányokhoz és a fiúkhoz is egy-egy vendég érkezett. Tanúságtételeket hallhattak arról, hogy hogyan teljesedhetnek ki keresztény nőként/férfiként jelen társadalmunkban. Az utazást a lányoknál Bodó Mária televíziós szakember, a fiúknál Cságoly Kristóf történelem és hittan tanár segítette. Délután a hőség elől pedig vízbe menekültek.

Fotók, forrás: Szalézi Ifjúsági Mozgalom / Szaléziak.HU

Megosztás