Eltiltás hatálya alatt vezetett

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélhetik azt a férfit, aki úgy ült a volán mögé Esztergomban, hogy korábban ittas vezetés miatt már eltiltottak a vezetéstől.

A járművezetés az eltiltás alatt bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, akit a bíróság eltiltott a járművezetéstől, ennek ellenére az eltiltásról rendelkező határozat jogerőre emelkedését követően alig három hónap múlva a tiltás ellenére vezetett személygépkocsit.

A vádirat szerint a bíróság 2022. január 24. napján jogerőre emelkedett büntetővégzésével ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége és más bűncselekmény miatt a férfit 2 év időtartamra a közúti járművezetéstől eltiltotta. Az elkövető a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt 2022. április 16. napján 14 óra 5 perckor Esztergomban a Kölcsey Ferenc utcában vezette a személygépkocsit.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre és a közúti járművezetéstől eltiltásra ítélje.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség