Kategóriák: Hírek

Videó készítés cégeknek – 3 ok, amiért érdemes belevágni

A videó készítés napjaink egyik leghatékonyabb marketing eszköze. Sikerét részint a médiafogyasztási szokások megváltozásának köszönheti, részint pedig a technikai fejlődésnek, amellyel lehetővé vált, hogy ma már a mindannyiunk zsebében ott lapuló okostelefonokkal is kiváló minőségben lehessen élvezni a multimédiás tartalmakat. 3 pontba gyűjtöttük össze azokat az okokat, amelyek miatt érdemes belevágni a videózásba és a YouTube csatorna indításba.

1. A videó készítés ma a trend

Mondhatnánk egyszerűen azt, hogy ez a divat, és pont. A helyzet azonban ennél kicsit komplexebb, ugyanis nem azért érdemes videót készíteni, mert ma „ez a legújabb hóbort”, hanem azért, mert ha el akarjuk érni a célközönséget, akkor az általuk preferált tartalmakkal kell őket megkínálni, az áltauk preferált csatornákon.

Ma már, ha valamire kíváncsiak vagyunk, előbb indítunk el egy videót, mint hogy ugyanarról a témáról elolvasnánk egy szöveges kontentet. Hogy miért? Mert az életünk felgyorsult, s az információkhoz is szeretnénk gyorsan és egyszerűen hozzájutni.

A videó pedig erre kiválóan alkalmas, hiszen gyorsan és hatékonyan lehet vele akár bonyolultabb tudásanyagot átadni úgy, hogy a címzett azt különösebb erőfeszítés nélkül fel tudja dolgozni.

Tehát, ha nagyon egyszerűen akarjuk megfogalmazni: a közönségnek ilyen kontentekre van igénye.

2. Kihasználhatod a multimédia előnyeit

A videó szinte minden érzékszervünkre hat, s akár az érzelmeket is képes befolyásolni. Jól megválasztott zene, szuper effektek, frappáns szöveg és néhány jól sikerült képkocka – ezek együtt lehetővé teszik, hogy egy rövidke videó hatásosabb legyen, mint egy több oldalas szöveg vagy egy erőszakos, direkt reklám.

Ráadásul a videó készítés arra is lehetőséget ad, hogy a termékeket működés közben mutassák be a cégek, vagy érdekesebbé tegyenek vele egy amúgy kevésbé izgalmas árucikket.

Egy cégbemutató is egészen máshogy fest szöveges formában vagy videós kontentként. Egy cégbemutató videó vagy egy image videó a saját márkát is erősítheti, ezen felül bizalmat kelthet a nézőkben, s szerethetőbbé teheti számukra a vállalatot.

3. A videós tartalmak sokoldalúan, sokféle cél elérésére felhasználhatók

A videó készítés egyik legnagyobb előnye, hogy az elkészült tartalmakat rengeteg módon fel lehet használni, s egyszerre több marketing célt is meg lehet valósítani a megosztásukkal.

A kész videókat nemcsak a weboldalon vagy a közösségi média felületeken lehet publikálni, hanem elküldhetők akár e-mailben is, illetve feltölthetők a világ második legkeresettebb social media oldalára, a YouTube-ra, amely a Google után az „ezüstérmes” keresőmotor.

A YouTube-nak 2,3 milliárd felhasználója van (ennyien használják regisztrációval, és még nagyon sokan anélkül).

Mindebből az következik, hogy a videó készítés és a YouTube jelenlét kiváló lehetőség keresőoptimalizálásra, kattintások és sikeres konverziók elérésére, s hosszú távon akár a márkaépítésre és a vevőszám növelésére is.

A minőség elengedhetetlen

Fontos leszögezni, hogy bár videót készíteni ma már szinte bármelyik okostelefonnal is lehet, ha a kontenteket a nagyobb nyilvánosságnak szánjuk, s üzleti céljaink szolgálatába kívánjuk állítani, akkor elengedhetetlen a kiváló minőség.

A videózásnak van egy komoly eszközigénye és személyi feltétele: fontos a rutin és a hozzáértés.

Ha segítségre van szükséged videó készítésben vagy YouTube csatorna indításában Dorog és Esztergom környékén, vedd fel a kapcsolatot a DLX MEDIA online marketing ügynökség csapatával!

Megosztás