Kategóriák: DorogHírek

Bronz minősítést szerzett a Richter tűzoltócsapata

A Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelep Létesítményi Tűzoltóságának csapata a CTIF által szervezett Nemzetközi Tűzoltó Olimpián a hagyományos B kategóriában, a kismotor fecskendő szerelésben és váltófutásban bronz minősítést szerzett.

A Magyar Tűzoltó Szövetség delegációja július 17-én, vasárnap délután érkezett a szlovéniai Celjébe. A delegáció – a dorogi Richteresekkel együtt – összesen 10 csapattal és 125 fővel képviselte hazánkat az idei eseményen.

Kiss Zoltán, a Richter Gedeon Nyrt. Dorogi Fióktelep Létesítményi Tűzoltóságának tűzoltóparancsnoka elmondta, hogy a városban igazi olimpiai hangulat uralkodott. A versenyközpontban színes programok, nemzetek vására, tűzoltó-, polgári védelmi- és katonai szakmai kiállítás, valamint sok egyéb kísérő program várta a résztvevő csapatokat, kísérőiket.

A program július 18-án, hétfőn kezdődött a csapatok edzéseivel. Itt lehetősége volt minden csapatnak a kijelölt versenybírók előtt végrehajtani a szerelési gyakorlatokat, amit utána a bírók kiértékeltek a csapatok vezetőivel együtt. Az edzések után lehetőség volt a városban szervezett programokon való részvételre, és a környék nevezetességeinek felkeresésére is.

Július 20-án, szerdán este tartották meg a hivatalos megnyitó ünnepséget a St. Z’dežele stadionban. Az olimpiai lángot stílusosan egy magasból mentő tűzoltóautó kosarából gyújtották meg. A stadion lelátója megtelt érdeklődőkkel és szurkolókkal. A megnyitó után csütörtökön 25 nemzet több mint 2000 versenyzője kezdte meg a megmérettetést a versenypályákon, ki-ki a saját kategóriájában.

Az olimpia a hétvégi eredményhirdetéssel és záróünnepséggel ért véget. A dorogi Richteresek a hagyományos B kategóriában, a kismotorfecskendő-szerelésben és váltófutásban mérték össze tudásukat a külföldi csapatokkal, ahol végül bronz minősítést szereztek. Gratulálunk! Szép volt fiúk!

Borítókép: a csapatról készült rögtönzött fotón, középen Dobson Tibor, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke látható.