Kategóriák: HírekKék hírek

Mobiltelefont lopott, nyolcvan napot kapott

Jogerősen 80 nap elzárásra ítélték azt a többszörös visszaeső férfit, aki egy süttői házból lopott el egy mobiltelefont.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021. március 13-án egy süttői lakóház sértett által használt szobájából, a sértett távollétét kihasználva ellopott egy 85.000 forint értékű mobiltelefont, amelyet a sértett a konnektorba csatlakoztatva töltésre hagyott a szobában.

A lopással okozott kár részben megtérült, mert az eljárás során a telefon sérült, de működőképes állapotban került megtalálásra és sértettnek kiadásra.

A vádlott korábban öt alkalommal volt büntetve. Legutóbb a bíróság 2020-ban kábítószer birtoklás vétsége miatt 1 év, végrehajtásában 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság lopás vétsége miatt indult ügyben 80 nap büntetés-végrehajtási intézetben történő elzárásra ítélte a telefontolvajt. Az elsőfokú ítélet jogerős, azt az ügyész és vádlott is tudomásul vette.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék