Kategóriák: Hírek

Mit tehetünk, hogy sikerüljön a teherbeesés?

A meddőség fő tünete a teherbeesés képtelensége. A meddőség azt jelenti, hogy egy év védekezés nélküli együttlét után sem sikerül teherbe esni. Az American Society for Reproductive Medicine szerint az esetek 1/3-a a női meddőség, az esetek másik 1/3-a a férfi meddőséggel van összefüggésben, a fennmaradó 1/3 pedig a két tényező kombinációja.

Manapság hatalmas érzelmi és anyagi befektetést tesznek azok a párok, akik gyereket szeretnénk vállalni, és csak arra vágynak, hogy javítsák a sikeres teherbeesés esélyeit. Ez a probléma nem kíméli a fiatalabb korosztályt sem, de a harminc évnél idősebbeknél sokkal gyakrabban fordul elő. Ilyenkor minden hónap számít, hiszen a kornak fontos szerepe van az egészséges terhesség létrejöttében. A női meddőség okai lehetnek az imént említett magas életkor, hormonprobléma, amely megakadályozza az ovulációt, rendellenes menstruációs ciklus, súlyproblémák, alacsony testzsírtartalom extrém testmozgás, például hosszútáv futás miatt. Sok esetben a meddőség hátterében a nemzőszervek keringési zavara áll. Az ivarsejtek életképességéhez szükséges, hogy a petesejtek és hímivarsejtek termeléséért felelős szervek a mikrokeringés útján hozzájussanak a működésükhöz szükséges oxigénhez és tápanyagokhoz. Ha a nemzőszervek keringési zavarai hátráltatják a teherbeesést, úgy az apró mikroerek keringését javító módszerek kedvező hatásúak lehetnek.

A meddőség kezelése nemcsak az úgymond kőbe vésett protokollokból állhat. Semmiképpen sem akarunk senkit eltéríteni a hagyományos terápiáktól, de szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy vannak kiegészítő terápiák is, amelyeket a hagyományos terápiák mellett, azok erősítéseként alkalmazhatóak. Ilyen például a mikrokeringés serkentését célzó terápia, amit a párok akár otthonukban, kényelmesen, mellékhatásmentesen is alkalmazhatnak, egy bérelhető orvostechnikai eszközzel, ami támogatja a legkisebb véredények vérkeringését. Sokszor a herék rossz vérellátása lehet a férfi meddőség egyik oka. A mikrokeringés javítása szerepet játszik a herék vérellátásának serkentésében is, helyreállítása javíthatja a funkciót, ezen keresztül a nemzőképességet is. A mikorokeringés helyreállítása a férfiaknál a spermiumszám emelkedésére és a mozgékonyság fokozására is jó hatással lehet, nőknél pedig javulhat a méh nyálkahártyájának vér- és oxigénellátása. Az inszemináció vagy lombikprogram támogatására is célszerű lehet igénybevenni az eszközt, további részletek itt: meddőség kiegészítő kezelése

Megosztás