Kategóriák: HírekTokod

Megújul a tokod-üveggyári rendelő

Mintegy 38 millió forintból újul meg a Pataksor utcai orvosi rendelő és védőnői szolgálat Tokod-Üveggyárban.

Bánhidi László, Tokod polgármestere elmondta, hogy a Magyar Falu Programban 11,8 millió forintot nyertek a rendelő felújítási munkálataira, melyet mintegy 26 millió forinttal egészít ki az önkormányzat.

A polgármester kiemelte, hogy a rendelőben évtizedek óta nem történt számottevő felújítás, csak a nyílászárókat cserélték ki. Az épület rossz állapotban van: régiek a burkolatok, továbbá nem megfelelő a fűtési rendszer energiahatékonysága. Hozzátette, hogy az év végéig tartó felújítási munkálatok során szigetelik a falakat, kicserélik a tetőszerkezet héjazatát, új fűtési rendszert építenek ki, továbbá a villamoshálózatot, vízvezetéket és a szennyvíz csatornát is kicserélik, mindemellett új bútorokat is beszereznek, de egy közös illemhelyiséget is kialakítanak. Bánhidi László rávilágított arra, hogy miután elvégzik a szükséges felújításokat, az ott dolgozók és a rendelőbe látogatók komfortérzete is jobb lesz.

A polgármestertől megtudtuk azt is, hogy nem ez az egyetlen beruházás a településen, hiszen hétfőn kezdődik el a Temesvári utca kiépítése, amely szilárd útburkolatot kap. Mindemellett a TSZ telep mellett egy új ipari utat szeretnének építeni, ami a Táti utcából indul. Ez jelenleg egy nagyon régi út, amelyet hat méter szélesre akarnak kiszélesíteni és új útburkolattal ellátni.

Borítókép: Google