Kategóriák: HírekTát

Bringapályát és játszóparkot adtak át Táton

Június 29-én, szerdán pumpapályát és játszóparkot avattak Táton, a posta mögötti zöldterületen.

Tát Város Önkormányzata játszópark és kerékpáros rekreációs terület kialakítása céljából vissza nem térítendő támogatásban részesült. A 90 millió forintos beruházáshoz az állam 80 millió forinttal, míg az önkormányzat 10 millió forint önrésszel járult hozzá.

A Csokonai Mihály úti átadó ünnepségen többek között részt vett Turi Lajos, Tát város polgármestere, Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője, Romanek Etelka, a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat alelnöke, Debreczeni István, az Esztergomi Rendőrkapitányság vezetője, valamint Bánhidi László, Tokod polgármestere.

Az eseményen Turi Lajos köszöntötte az egybegyűlteket, aki elmondta, hogy egy városi címet meg lehet szerezni, de hogyha nincs benne tartalom, akkor az egy fabatkát sem ér, majd folytatta: „Hála Istennek, szép számú civil csoportunk őriz hagyományokat és a közösségi tereink is bővülnek. Egy játszótér, egy park átadásának mindenki örül, kicsik és nagyok egyaránt. A mostani gyerekeket az elektronika világa beszorítja a négy fal közé, így a közösségi tereknek az egyik jelentősége, hogy kicsalogassa őket és testi-lelki gyarapodásukhoz hozzájáruljon.” A polgármester hozzátette, hogy a játszó- és pihenőpark, valamint a pumpapálya népszerűségét az is növeli, hogy minden korosztályt – az amatőröktől kezdve a profikig – élményekkel tölt el, a kerékpárok mellett pedig helyet ad a rollernak, a gördeszkának és a görkorcsolyának is.

Erős Gábor elmondta, hogy a választókerületben immár a negyedik pumpapályát avatják fel, így Tarján, Esztergom és Dorog után most már Tát is büszkélkedhet azzal, hogy van egy ilyen csodálatos létesítménye. „A mai világban ez kiemelten fontos, hiszen amikor a gyerekek a digitális világban élik mindennapjaikat, és az e-sport egyre jobban hódítja a teret, az igazi mozgásnak is kell biztosítani helyet. A pumpapálya egy újkori találmány, amivel talán ki lehet csalni a gyerekeket a gépek mellől” – jegyezte meg a képviselő, majd hozzátette, hogy a mellette található csodálatos játszótér szintén a mozgást favorizálja a gyerekek körében.

A beszédek után Szőcs László plébános megáldotta a sportkomplexumot, majd a Tátika Bisztróban a szerény agapé mellett Romanek Etelka mondott pohárköszöntőt, aki elmondta, hogy a megyei önkormányzat számára nagy öröm, hogyha a megye bármely települése gyarapodik egy-egy ilyen beruházással.