Akadt bőven dolguk az esztergomi rendőröknek

Az este folyamán az esztergomi rendőrök több intézkedésnél kiváló helytállásukról tettek tanúbizonyságot.

Az egyenruhások 2022. június 28-án, kedden délelőtt ellenőrzés alá vontak egy 27 éves helyi lakost, akiről kiderült, hogy az Esztergomi Járásbíróság a körözését rendelte el garázdaság bűncselekmény elkövetése miatt. A körözött személyt a rendőrök elfogták és előállították a bíróságra.

Fenti eseményt követően a kollégák az esztergomi kórház Pszichiátriai Osztályán is segédkeztek, mivel egy beteg nem volt hajlandó magát alávetni a kényszergyógykezelésnek, sőt ággyal együtt kitolta magát a folyosóra.

A reggeli órákban harmadjára is megjelent egy 29 éves férfi élettársával együtt az Esztergomi Rendőrkapitányságon információ kérés céljából. A férfi mindegyik alkalommal teljes körű felvilágosítást kapott, azonban visszatérései előtt egyre több szeszes italt fogyasztott. Kiderült, hogy előtte való nap este a rendőrök intézkedtek vele szemben garázda magatartása miatt. Az egyenruhások az ittas férfihez mentőt hívtak, akik őt kórházba vitték.

Délután Esztergomban a Pozsonyi utcában igazoltattak egy nőt a rendőrök, aki a szomszéd telkére engedély nélkül bement. A hölgy elmondta, hogy csak a cigaretta csikkeket kívánta összeszedni. Személyazonosítását követően megállapították, hogy ellene szabálysértési körözés van érvényben, mivel a korábban kiszabott 10 ezer forintos bírságot nem fizette meg.

Az este folyamán Esztergom, Bánfi Lukács utcában is megjelentek a rendőrök, mivel onnan kerékpárral történő balesetről érkezett bejelentés. A kerékpáros a helyszínen elmondta, hogy kerékpárját tolva elesett a meredek lejtőn. Az úttestről a járdára kívánt lejutni, elvesztette az egyensúlyát. A járda előtt lévő vízelvezető csatornában a kerékpárja első kereke elakadt, így azon átfordulva a ház falának esett. Az 51 éves férfi az esést követően súlyos sérülést szenvedett, ráadásul körözés volt elrendelve ellene, így rendőri kísérettel került beszállításra a kórházba.

Szintén ezen a napon a rendőrségre az esti órákban érkezett még egy bejelentés, hogy egy személy a kerékpárja mellett ül, feltételezhetően megsérült. A rendőrök a helyszínre érve meghallgatták a földön ülő személyt, aki elmondta, hogy ittasságából kifolyólag rosszul érezte magát, így megállt pihenni, azonban sérülése nem keletkezett. A jót akaró bejelentő iratainak ellenőrzésekor azonban kiderült, hogy ellene szabálysértési körözés van érvényben, mivel a törvényes határidőn belül nem fizette meg a kiszabott pénzbírságot. A segítő szándékú helyi lakost a rendőrök elfogták, majd a pénzbírság megfizetése után szabadon bocsátották.

2022. június 28-án 23 óra 57 perckor érkezett a bejelentés az esztergomi kórházból, hogy egy sérült személy engedély nélkül eltávozott a kórházból. Közölték azt is, hogy szükséges a mihamarabbi felkutatása és az egészségügyi intézménybe történő visszaszállítása. Az esztergomi rendőrök átkutatták a kórház közvetlen környezetét, majd 20 perc alatt a Kossuth Lajos utcában megtalálták az orvosi ellátásra szoruló férfit, akit mentő szállított vissza.

Forrás: police.hu

Megosztás