Kategóriák: DorogHírekSport

Átadták a dorogi bringapályát

Június 24-én, pénteken délután átadták a 185 méter hosszú pumpapályát a dorogi intermodális csomópontnál, amely mellett a tervek szerint egy McDonald’s étterem kap majd helyet.

Az elmúlt évek tudatos városfejlesztési koncepcióját követve új városrész fejlődésének lehetünk tanúi, a város közlekedési csomópontjában, Dorog közepén. Az országosan is egyedülálló intermodális csomópont kialakítását követően készült el az extrém bringapálya.

A 185 méter hosszú, hullámoztatott pályatest mellett térköves járdákat készítettek, padokat és napelemes világítórendszert építettek ki a területen, illetve a rézsük beültetése is megtörtént. A fejlesztés csaknem 60 millió Ft-ból, Magyarország Kormánya támogatásával, az Aktív Magyarország Program részeként, önkormányzati önrésszel kiegészítve valósult meg az extrém sport kedvelőinek legnagyobb örömére.

Az átadó ünnepségen Erős Gábor, térségünk országgyűlési képviselője elmondta, hogy mennyire fontos a gyerekek, fiatalok számára a sport, amely ezúttal új, különleges teret kapott a vasútállomás és a focipálya mellett. „Ez az extrém pálya – Esztergom és Tarján után – immár a harmadik a térségben” – jegyezte meg.

Dr. Tittmann János, Dorog polgármester kiemelte, hogy a vasútállomás mellett kialakult, szépülő városrészben az extrém pálya az egészségmegőrzés, sportolás újabb lehetőségének megteremtése mellett a baráti találkozások helyszíneként kiválóan alkalmas a közösségszervezésre. Hangsúlyozta, hogy az új városrész fejlesztése már az úthálózat bővítésével megkezdődött, a most átadott bringapálya pedig egy közösségszervező, közösségépítő csomópont lesz. Hozzátette, hogy a kereszteződés másik oldalán egy McDonald’s étterem tervezése zajlik.

A beszédek után átadták a Dorog Város Önkormányzatának Képviselő-testület által alapított és adományozott díjakat. Az Év Köztisztviselője elismerést Kozlik Ferenc, míg az Év Pedagógusa Díjat Harmat Eszter, a Zsigmondy Vilmos Gimnázium tanára érdemelte ki. Harmat Eszter távollétében a díjat nagyapja, dr. Bartalos József vette át. Ezt követően a Pedagógus Szolgálati Emlékérmek átadása következett. Emlékérmet vehetett át kiemelkedő szakmai tevékenységük elismeréseként Antal Ibolya, Rittling Antalné és Kucsera Istvánné.

Az átadó ünnepség zárásaként extrém kerékpáros bemutatót tartottak, ahol többek között a Dorogi Atlétikai Club új szakosztálya, a FreeStyle is bemutatkozott, végezetül pedig a gyerekek kerékpárokkal és rollerekkel kipróbálhatták a hullámzóan izgalmas pályát.

Megosztás