Ittas vezetőket fogtak el a rendőrök a hétvégén

Térségünkben a rendőrök öt ittas vezetővel szemben intézkedtek a hétvégén.

Június 17-én, pénteken késő este a járőrök Esztergom-Kertvárosban állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit. A sofőr elmondta, hogy a vezetés megkezdése előtt nagy mennyiségű szeszes italt fogyasztott. Pilismaróton volt korábban horgászni, és azt sem tudja hol van, eltévedt. Az 57 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért az egyenruhások előállították a rendőrkapitányságra, ahol ittas vezetés miatt büntetőeljárást indítottak ellene, vezetői engedélyét pedig elvették.

A helyi járőrök Dorogon állítottak meg egy segédmotor-kerékpárral közlekedő férfit június 18-án, szombaton délelőtt. Az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel, mivel azt korábban ittas vezetés miatt elvették tőle. A 46 éves leányvári lakossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért ellene az egyenruhások előállítását követően büntetőeljárás indult, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást is kezdeményeztek.

Ugyanezen a napon késő este Epölön is intézkedtek a rendőrök ittas járművezetővel szemben. A 28 éves nő részére a mérési eredmények alapján az egyenruhások közigazgatási bírságot szabtak ki.

Szintén szombaton a helyi járőrök Esztergom-Kertvárosban állítottak meg egy gépkocsivezetőt. A sofőr elmondta az egyenruhásoknak, hogy nem rendelkezik vezetői engedéllyel. A 37 éves férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív lett, ezért ellene a rendőrök büntetőeljárást indítottak.

A helyi járőrök Dorogon állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit június 19-én, vasárnap este. A sofőr láthatóan ittas állapotban volt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is igazolt. A 60 éves helyi lakost előállították a rendőrkapitányságra, ahol a mérési eredmények alapján büntetőeljárást indítottak ellene, vezetői engedélyét pedig elvették. Mivel a sofőr közlekedése során nem használta a biztonsági övét, részére az egyenruhások közigazgatási bírságot szabtak ki.

Forrás: police.hu

Megosztás