Kategóriák: DorogHírekProgramok

Több ezren látogattak ki a Kosborra

Június 10-11-én, két év kihagyása után ismét megtelt a dorogi Otthon tér. A térségi bor és művészeti fesztiválon kiváló borok, zenés-táncos előadások és remek hangulat várta az érdeklődőket.

A rendezvényt Kovács Tamás nyitotta meg, aki elmondta, hogy a színpadot idén a táncosok veszik birtokukba. A rock & roll-on keresztül, a szenvedélyes mozdulatokon át, a kortárs és klasszikus produkciók mellett sok mindent láthattunk és halhattunk.

Pénteken először a Carmen TSE lépett fel, akiket a Dorszen Akusztik, a Pilisi Kolibri TSE és a Silhouette táncegyüttes követett. A napot – Dj. Böri közreműködésével – utcabállal zárták. Szombaton a Ciklon TSE mellett a Crazy Dance TSE és a Diótörő Gyermektánc Egyesület lépett fel, de Román Sándor táncművész legújabb “Fun Fiction” című darabját is megtekinthették az érdeklődők. Ezt a napot is utcabállal zárták, Dj. Tomy Slow közreműködésével.

A kétnapos eseményen többek között a Bősze Pincészet, a Hilltop Neszmély Borászat, a Kisbaka Családi Borbirtok, a Kősziklás Borászat, a Petőcz Pincészet és a Szivek Pince borait kóstolhattuk meg. Mindemellett bemutatkozott a Neszmélyi Borvidék változatosságát, könnyedségét és mélységét tükröző #Neszmély.

Szivek Péter, a Szivek Pince borásza elmondta, hogy a már említett hat pincészet létrehozott egy közös szervezetet Neszmélyi BORvidékÉRT Egyesület néven. Az egyesület célja az, hogy nagyobb figyelem háruljon a Neszmélyi Borvidékre, ennek érdekében hozták létre a #Neszmélyt. Az ezzel a felirattal ellátott ital úgy készül, hogy a borászok hat, előre megadott szőlőfajtából állíthatják elő a küvéjüket, úgy, hogy az adott fajta 50 %-nál többet nem tartalmazhat. Szivek Péter hozzátette: a lényeg az, hogy egy olyan bor szülessen, ami jól bemutatja a Neszmélyi Borvidéket. Tehát egy jól fogyasztható, relatíve illatosabb bornak kell lennie.

A pincészetek mellett számos kézműves – köztük keramikusok, festők, faművészek – is képviselték magukat a rendezvényen. Üveges Réka keramikusnál például a bögrék és szappantartók mellett kimondottan a Kosborra készült hűtőmágneseket is lehetett kapni. Elmondta, hogy sokáig Olaszországban űzte ezt a szakmát, azonban nemrégiben hazaköltözött és immáron itthon készíti a dekoratív elemeket.

Megosztás