Jogosítvány nélkül vezettek

A rendőrök a térségünkben két motorossal és egy személygépkocsival közlekedő sofőrrel szemben intézkedtek a hétvégén.

A helyi járőrök Esztergom területén állítottak meg egy segédmotoros-kerékpárral közlekedő férfit 2022. június 11-én, szombaton késő este. Az iratok ellenőrzését követően a rendőrök megállapították, hogy a helyi lakos a járművezetéstől el van tiltva, továbbá a járműre sem kötött biztosítást. A 37 éves elkövetőt a rendőrök előállították. A biztosítás hiánya miatt szabálysértési, míg az eltiltás tartama alatti vezetés miatt büntetőeljárást kezdeményeztek ellene.

Szintén ezen a napon Pilismaróton intézkedtek egy robogóssal, aki közlekedése során nem viselt bukósisakot, illetve utast szállított. Az okmányok ellenőrzése során kiderült, hogy a sofőr nem rendelkezik vezetői engedéllyel. Ráadásul a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív lett. A 35 éves férfi részére a mérési eredmények alapján közigazgatási bírságot, míg a bukósisak használatának elmulasztása és a jogosítvány hiánya miatt helyszíni bírságot szabtak ki a rendőrök.

Az egyenruhások Tokodon állítottak meg egy személygépkocsival közlekedő férfit 2022. június 11-én, szombaton este. Az iratok ellenőrzésekor kiderült, hogy a 34 éves sárisápi lakos nem rendelkezik vezetői engedéllyel, valamint az is, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Sőt a jármű nem rendelkezett biztosítási fedezettel. Az alkoholszonda alkalmazását követően a járőrök előállították a sofőrt, és büntetőeljárást indítottak ellene, a biztosítás hiánya miatt szabálysértési eljárást is kezdeményeztek.

Forrás: police.hu