Kategóriák: HírekKék hírek

Fának ütközött Süttőnél a fiatalkorú férfi

Vádiratot nyújtottak be azzal a fiatalkorú férfival szemben, aki engedély nélkül ittas állapotban úgy vezetett egy gépkocsit, hogy azzal egy fának ütközött Süttőnél.

A vádirat szerint a fiatalkorú férfi 2021. március 27-én az esti órákban ittas állapotban a süttői lakás előszobájában lévő kulcstartóból jogtalanul elvette az indítókulcsot, majd a süttői utcában parkoló gépkocsit beindította és a személygépkocsival Süttő lakott területén belül és azon kívül részt vett a közúti közlekedésben.

Az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező elkövető 3 óra 30 perc és 4 óra közötti időpontban, ittas állapotban, biztonsági öv használata nélkül vezette a gépkocsit Süttő lakott területen kívül, a 1127-es számú úton, Tardos irányába.

A személygépkocsival való haladása során a balra ívelő útkanyarulatban, ittassága okán nem az út vonalvezetésének megfelelően közlekedett, és az úttest jobb széle irányába lesodródott az úttestről, majd először a távközlési oszlopnak, ezt követően fának ütközött.

Az ütközés következtében az elkövető 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a büntetlen férfival szemben, tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, külön magatartási szabályként írja elő, hogy a próbaidő alatt a megkezdett tanulmányait folytassa, illetve vegye fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel, vagy a helyi önkormányzatnál közfoglalkoztatásra jelentkezzen, továbbá a közúti járművezetéstől hosszabb időre tiltsa el.

Fotók, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség