Kategóriák: HírekKék hírekTokod

Nyolc évet kapott a tokodi nő, aki megölte a férjét

Emberölés bűntette miatt, nem jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélték azt a nőt, aki két évvel ezelőtt tokodi otthonukban szíven szúrta a férjét.

A megállapított tényállás szerint az ittas állapotú vádlott és férje, a szintén ittas sértett 2020. április 19. napján 16 óra körüli időben a tokodi lakóhelyükön vitatkozni kezdtek. A vádlott a konyhaasztalról felvett egy 8,5 cm pengehosszúságú kést, majd kezét felemelte és a vele szemben álló sértettet egy alkalommal, felülről lefelé irányuló mozdulattal nagy erővel szívtájékon megszúrta. A sértett a szúrás után elindult a szobába, de néhány lépés után a földre esett.

A vádlott ezt észlelve letérdelt a sértett mellé és felhívta telefonon a lányát, akinek elmondta, hogy megszúrta a sértettet. A lány felhívta a testvérét, akit egy ismerőse a sértett otthonához vitt. A fiú az ismerősét kérte meg, hogy hívjon mentőt, majd ijedtségében és indulatában kiabálni kezdett a vádlottal, valamint egy alkalommal megütötte az arcát. Ezt követően megérkezett a helyszínre a vádlott másik gyermeke, aki szintén kiabált a vádlottal és számon kérte rajta a történteket. Erre a vádlott kiszaladt a házból, az udvaron eldobta a kést és elbújt a telek hátsó részén lévő fák között. A mentőszolgálat munkatársai 17 óra 11 perckor érkeztek a helyszínre, ellátták a sértettet, aki a szakszerű orvosi ellátás ellenére a szúrás következtében a helyszínen elhalálozott. A kiérkező rendőrjárőrök a kert végén lévő erdős részen tartózkodó vádlotthoz mentek, megbilincselték és előállították őt.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványa alapján, a Tatabányai Törvényszék 2022. május 25-én a vádlottat emberölés bűntette miatt 8 év börtönbüntetésre ítélte és 8 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és a védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék
Borítókép: police.hu