Kategóriák: HírekPiliscsév

Energetikailag korszerűsítik a piliscsévi iskolát

Május 23-án megkezdődött a piliscsévi általános iskola energetikai korszerűsítése. A mintegy 111 millió forint állami támogatás segítségével többek között hőszigetelik az épületet, valamint kicserélik a nyílászárókat.

Az általános iskola 1928-ban épült, amit 1986-ban bővítettek, ekkor érte el a mai méretét. Az utóbbi évtizedekben az iskolában kisebb felújításokat végzett az önkormányzat. 2000-ben évenként egy-egy osztályban, irodában ablakcsere történt. 2011-ben a fűtés korszerűsítették, majd 2013-ban sportpadlót helyeztek el a tornaszobában, 2020-ban pedig a mosdó helyiségeket újították fel, azonban az elmúlt 10 évben jelentős felújítás nem történt.

Az épület egyes részei legalább 90 évesek, a kor építészeti technológiája szerint épültek, ezért a fenntartási költsége is igen magas, amit a hőszigeteletlen homlokzatok, régi födém szerkezetek, a régi nyílászárók és a rossz hatékonyságú fűtési rendszer okoz.

Az iskola épületén a következő energetikai korszerűsítéseket tervezik megvalósítani: épülethatároló falszerkezetek utólagos hőszigetelése, nyílászáró szerkezetek cseréje, padlás födém szigetelése. A felújítás célja, hogy az általános iskola épületének fenntartási költségei jelentősen csökkenjenek, továbbá az épületben tartózkodók és dolgozók jobb munkakörülmények között töltsék idejüket.

A TOP-3.2.1-16-KO1-2021-00015 számú pályázat keretében elnyert 111.558.710 forintos beruházás várhatóan szeptemberben fejeződik be.

Megosztás