Kategóriák: HírekSportTátTokod

Tokodi siker a paradarts világbajnokságon

Május 20. és 22. között rendezték meg a paradarts világbajnokságot a belgiumi Oostendében. A négyfős magyar válogatott csapatversenyben bronzérmes lett, melynek a tokodi lakosú Virágos Kis Lajos (Főnix Darts Klub – DG Tát SE) is a tagja.

A Paradarts Winmau World Trophy versenyen – az Illés István, Miklós József, Nagy Zoltán és Virágos Kis Lajos (Főnix Darts Klub – DG Tát SE) összetételű – magyar válogatott bronzérmet szerzett csapatversenyben.

A Magyar Darts Szövetség a közösségi oldalán azt írta, hogy a mérkőzések során az élen végző csapat kijátszásban legyőzte az angliai válogatottat is, az elődöntőben pedig csak a hazai belga válogatott tudta megállítani őket. „Három éve még csak ketten játszottak hazánkban, Mihályi András főtitkár hozta a lendületet, ő és csapata munkáját szintén köszönjük. Versenyzőinknek pedig a történelmi sikerhez gratulálunk” – jegyezte meg a szövetség, majd megköszönték a Magyar Paralimpiai Bizottságnak és a Layher Kft-nek a támogatást.

Virágos Kis Lajostól megtudtuk, hogy a megmérettetésen 14 ország csapata vett részt és olyan országokból is érkeztek versenyzők, mint például USA, vagy Új-Zéland. A világbajnokságon az elsők a belgák, a másodikok a franciák, a harmadikok pedig a magyarok lettek. A magyar versenyzők egyébként egyéni versenyben is megmérették magukat.

Fotók: Magyar Darts Szövetség

Megosztás