Kategóriák: DorogHírekSport

Elhunyt Duró József

55 éves korában elhunyt Duró József, a Dorogi FC egykori labdarúgója és edzője.

A Berettyóújfaluban született Duró József 1985-ben a Debreceni MVSC csapatánál kezdte profi pályafutását, majd a Vasas SC, a Siófoki Bányász és a Kispest Honvéd mezét öltötte magára. A 21-szeres válogatott játékos 1992 és 1996 között futballozott a Budapest Honvédban, s rögtön első kispesti évében magyar bajnoki címet ünnepelhetett. Az 1996-97-es idényben az izraeli Bnei Yehuda Tel Aviv-nél légióskodott, majd hazatért és a BVSC-hez szerződött.

Az egykori válogatott játékos nagy névként igazolt 2000-ben az éppen másodosztályú Dorogi FC-hez és három éven át erősítette a csapatot. Pályafutása befejezését követően visszatért Dorogra, ugyanis 2009-től 2011. január 7-ig ő volt az edzője az NB III-as alakulatnak. Sőt, ha kellett a bukdácsoló csapatot játékosként is segítette, így fordult elő, hogy a 2009/2010-es szezonban egyszer kezdőként és kétszer csereként pályára is lépett, míg a következő szezonban egyszer a kispadon ült, mint játékos, egyszer pedig csereként be is állt. Játszott például a 2009.11.07-i Dorog-Újpest B (1:4)-es találkozón is.

Duró József 21 alkalommal játszott a magyar válogatottban, gólt nem szerzett. Edzőként Tiszafüreden, Vecsésen és Debrecenben is megfordult. Nyugodjon békében!

Forrás: Hídlap/honvedfc.hu/Wikipédia
Borítókép: MTI

Megosztás