Katasztrófavédelmi versenyt rendeztek Tokodon

Május 19-én, csütörtökön, két év után ismét versenyezhettek az Esztergomi Járás területén tanuló diákok az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében megtartott katasztrófavédelmi versenyen. A megmérettetésnek a tokodi sportpálya területe adott otthont.

A csütörtökön megtartott versenyen nyolc általános iskola és két középiskola indult. A versenyt Békés Roland tűzoltó alezredes, polgári védelmi felügyelő nyitotta meg. A versenyző csapatoknak kilenc állomáson kellett bizonyítaniuk.  A feladatok között szerepeltek például ügyességi, irányítási feladatok, baleset bejelentésének szimulálása és tűzvédelmi, de iparbiztonsági és polgári védelmi tesztfeladatok is próbára tették a diákokat. 

Társszervek is közreműködtek a vetélkedő szervezésében állomásként. A Dorogi Rendőrkapitányság a kerékpáros közlekedésbiztonságot, a Gerecse Mentőcsoport Egészségügyi Alegységének tagjai az elsősegélynyújtást, míg az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársai az árvízvédelmi ismereteket kérték számon a versenyzőktől. A diákok tudásának számonkérésében a Helyi Védelmi Bizottság két kollégája is segítséget nyújtott.

Általános iskolások helyezései:

  1. Táti III. Béla Általános Iskola
  2. Sárisáp és Környéke Körzeti Általános Iskola (egyik csapata)
  3. Esztergomi Babits Mihály Általános Iskola

Középiskola:

  1. Dorogi Zsigmondy Vilmos Két Tanítási Nyelvű Gimnázium

A verseny zárásásaképp Kovács Zoltán tűzoltó alezredes, az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője díjakat adott át a helyezést elért csapatoknak. A résztvevők között továbbá különféle különdíjak is kiosztásra kerültek (pl: legkreatívabb csapat, legtűzoltósabb csapat, legjobban közlekedő csapat, legfiatalabb csapat).

A versenyen résztvevő és győztes csapatoknak ezúton is gratulálunk!

Fotók: Viszked Georgina tű. fhdgy.
Forrás: Katasztrófavédelem