Kategóriák: EsztergomHírek

Tilos lesz autóval közlekedni a Széchenyi téren

A lakossági bejelentések és a közterület-felügyelet tapasztalatai alapján május 19-én, az Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy változik a Széchenyi tér és az Aradi vértanúk terének forgalmi és parkolási rendje – közölte Hernádi Ádám polgármester a közösségi oldalán.

„Egyre nagyobb gondot jelent a Széchenyi tér és az Aradi vértanúk terének megnövekedett gépjárműforgalma. A forgalom mértéke már veszélyezteti a járókelők biztonságát és rohamos állagromláshoz vezetett a Széchenyi tér esetében, amely már balesetveszélyes állapotokat eredményez.” – jegyezte meg a polgármester.

Hernádi Ádám hozzátette, hogy a testület döntése alapján, a Széchenyi téren megtiltják a gépjárművel végzett áruszállítást, amelyet a jövőben a Lőrinc utca felől vagy a Kapcsolatok Házán keresztül a Kis Duna sétányról kell megoldani kézi erővel. Az ingatlantulajdonosok pedig csak abban az esetben kapnak behajtási engedélyt, ha udvarukban rendelkeznek a gépjármű elhelyezésére alkalmas területtel, ahova közvetlen a behajtás után be kell állniuk. Az Aradi vértanúk terére pedig áruszállítási céllal behajtani csak 6 és 9, valamint 15 és 20 óra között lehet.

Borítókép, forrás: Hernádi Ádám Facebook oldala