Járműszerelvénnyel ütközött neki a vasúti sorompónak

Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki Esztergom-Kertvárosban egy általa vezetett járműszerelvénnyel neki ütközött egy vasúti sorompónak.

A vádirati tényállás lényege szerint a férfi 2021. november 18-án a déli órákban egy járműszerelvénnyel közlekedett Esztergom-Kertváros lakott területén belül. Amikor a vádlott egy vasúti sorompóhoz ért késedelmesen észlelte, hogy a vasúti átjárót biztosító félsorompó lecsukódása folyamatban van, így annak a járműszerelvény vontatójával neki ütközött, ami ennek következtében letörött.

A vádlott gondatlan magatartása miatt a vasúttársaságnak kára keletkezett és a félsorompó hiánya miatt más, vagy mások életét, testi épségét sértő baleset bekövetkezésének reális veszélye alakult ki.

A járási ügyészség a férfival szemben közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétségének megvalósítása miatt nyújtott be vádiratot az Esztergomi Járásbíróságra és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás mellőzésével – a férfi több évtizedes kifogástalan közlekedési múltjára tekintettel – kizárólag pénzbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség