Kategóriák: Hírek

Zolcer János könyvei

Zolcer János a nagysikerű Gorbacsov titkai – Az ember, aki megváltoztatta a világot című könyv szerzője.

A híres tévéproducer elhatározta, hogy bemutatja az 1980-as évek legfontosabb politikusait Mihail Gorbacsov, a Szovjetunió utolsó vezetőjének közreműködésével. Így 2003-ban egyedülálló újságírói tevékenységet hajtott végre: egy asztalhoz ültette a kor meghatározó politikusait, ahhoz hogy objektíven lássa a történelmi események mögötti igazságot. Gorbacsovval kifejezetten jó barátságot ápolt, de számos fontos diskurzusban vett részt George Bush amerikai elnökkel, Helmut Kohl német kancellárral, Simon Peresz izraeli államfővel, valamint Hans-Dietrich Genscher német külügyminiszterrel is.

Zolcer János két kötetben (Gorbacsov titkai – Az ember, aki megváltoztatta a világot és Gorbacsov titkai – 20 éves barátság története a volt szovjet elnökkel – 2. kiadás) taglalja és leplezi le a volt szovjet elnökkel közösen a 80-as évek világpolitikáját, a világ nagyhatalmainak szigorúan titkos dolgait és a kommunizmus szörnyűségeit. A filmforgatások során közvetlen, személyes kapcsolat – sőt, mondhatni barátság – alakult ki a híres producer és Gorbacsov között. A két szerzeményben választ kaphat arra az olvasó, hogy a szerző miért is gondolja a volt szovjet elnökről, hogy „megváltoztatta a világot.”

A történelem mindig rejt számunkra újabb és újabb meglepetéseket, felfedezéseket és olyan összefüggéseket, amelyekre nem számít az ember. A történelmi témájú könyvek visszarepítenek minket a múltba és a kor szellemével teljesen képesek minket elvarázsolni. Az ilyesfajta írásokban mindig felfedezhetünk valami újdonságot, gyakran találkozhatunk lebilincselő részletekkel, izgalmas titkokra derülhet fény, vagy csupán közelebbről megismerhetünk egy-egy híres eseményt. A történelmi könyvek továbbá lehetővé teszik, hogy közelebbről megismerjük a jelenünk kialakulását, amelyet számos múltbéli eseménynek köszönhetünk. Így megtudhatunk többet az őskor kialakulásától kezdve, a középkori legendákon át, a mítoszok rejtélyes legendáin keresztül egészen a jelenkort leginkább befolyásoló történelmi vonatkozásokig.

Zolcer János szerzeményei nem csupán történelmi regények, hanem testközelből átélt izgalmas dokumentációk abból a korból, ahol politikai titkokból nem volt hiány. Továbbá, a szerző alkotta meg az első magyar hibridkönyveket is, ugyanis könyvei tele vannak digitálisan elérhető hivatkozásokkal (QR kódokkal), amelyek közelebb hozzák a 21. századi olvasót a régmúltban megtörtént eseményekhez.

Ha a történelem és az ilyesfajta témájú alkotások rajjongója vagy, semmiképp se hagyd ki a szerző XX. SZÁZAD: 100 év – 100 esemény – 100 film című könyvét sem, amely a 20. század legfontosabb történéseit és kulisszatitkait mutatja be! A említett könyv szintén egy hibridkönyv: a könyvből elérhető 100, egyenként 10 perces film, amely kronológiai sorrendben bemutatja a 20. század legfontosabb nemzetközi társadalmi, politikai, kulturális, tudományos és sport eseményeit. A könyv olyan ikonikus történelmi eseményekhez és személyekhez hozza közelebb az olvasót (vagy éppen nézőt), mint a Wright fivérek első repülése (1903), a Titanic (1912) története és utolsó túlélője, a Mount Everest meghódítója, az első AIDS beteg vagy Hitler titkárnője. A könyvekben fellelhető filmeket maga Zolcer János producer készítette, amelyeket már 1999-ben közel 60 ország televíziójában mutattak be. Akkoriban ez egy óriási újságírói és produceri siker volt, napjainkban pedig óriási értéket hozott létre ezeknek a fontos eseményeknek a dokumentálásával.

Amennyiben téged is magával ragadnak a történelemből fellelhető titkok és események, válaszd a Book24 kínálatából Zolcer János nagysikerű alkotásait! Az egyedülálló alkotások biztosan Téged is lehengerelnek majd! Ha még inkább a régmúltba hagyatkoznál, akkor nézz körül a történelmi könyvek széles választékában, ahol az őskortól kezdve napjaink történéseiig mindenről találsz olvasnivalót!

Megosztás