Kategóriák: HírekKék hírek

Ittas férfi pénztárcáját lopta el egy lábatlani kocsmában

Nem jogerősen közel két év börtönbüntetésre ítélték azt a férfit, aki az erősen ittas, emiatt védekezésre képtelen férfi zsebéből lopta el annak pénztárcáját egy lábatlani kocsmában.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2021. október 21-én 20 óra 55 perc körüli időben a lábatlani kocsmában a sértett erősen ittas, védekezésre képtelen állapotát kihasználva eltulajdonította a zsebében elhelyezett pénztárcáját, melyben 34.600 forint összegű készpénz volt. A vádlott a pénztárcából a készpénzt kivette, majd a pénztárcát a sértett ingatlanának udvarára bedobta.

Az Esztergomi Járási Ügyészség vádirata alapján, az Esztergomi Járásbíróság a 2022. május 12. napján megtartott előkészítő ülésen, kifosztás bűntette miatt indult ügyben, 1 év 10 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat. A bíróság kötelezte a férfit, hogy a sértettnek fizessen meg 34.600 forint kártérítést. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Fotó, forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség / Tatabányai Törvényszék