Kategóriák: HírekKék hírek

Élettársát ölte meg Bajóton

Meghosszabbíthatják annak a gyilkos nőnek az előzetes letartóztatását, aki január elsején bajóti otthonukban az élettársát a kályhának lökte, baltával ütlegelte, majd felgyújtotta.

Az ittas állapotban lévő nő 2022. január 1-jén a késő esti órákban bajóti otthonukban előzetes szóváltást követően bántalmazta élettársát, több alkalommal, nagy erővel, ököllel, majd baltával megütötte a sértett fejét. Ezt követően a gyanúsított egy kabáttal letakarta a sértett felsőtestét, a kabát alá fahasábokat és papírt tett, majd a papírt meggyújtva felgyújtotta az ekkor már eszméleténél nem lévő és nem mozduló sértett testét, majd elhagyta a helyszínt. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A sértett halála a koponyára mért többrendbeli, nagy erejű erőbehatás eredményeképpen kialakult nyílt agyroncsolódás miatt következett be.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nőt.

A Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a főügyészség indítványára 2022. január 7. napján egy hónap időtartamra elrendelte a nő letartóztatását. A főügyészség indítványt tett a nő letartóztatásának további kettő hónappal történő meghosszabbítására tekintettel arra, hogy hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Az indítványról a nyomozási bíró az ügyiratok alapján fog dönteni.

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség